Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ott lehet a vb-n a Bundesliga idei felfedezettje! – sajtóhír

Nem egyszer láttunk már példát arra, hogy egy játékos nem szülőországa válogatottját választja felnőtt szinten, hanem egy olyan nemzeti csapatot, amelynek nemzetközi sikereire komolyabb esélyt lát. A hírek szerint egy ehhez hasonló helyzet van kialakulóban a Bayer Leverkusen ásza, Leon Bailey körül…

leon_bailey_julian_brandt

Bailey és Brandt – komoly munka áll mindkettejük előtt, de egy kis szerencsével akár már nyáron egy-egy vb-esélyes válogatottban bizonyíthatnak!

A brit Mirror értesülései szerint az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate komolyan fontolgatja a 20 esztendős jamaicai zseni, Leon Bailey behívását a Háromoroszlánosok utazó keretébe, hogy a szélső egyedi játékszemléletével segítségére legyen a szigetország csapatának az oroszországi világbajnokságon.

Bailey eddig mindössze egyszer lépett pályára utánpótlás szinten jamaicai színekben, azonban a felnőtt válogatott meghívását visszautasította 2017. márciusában a közép-amerikai ország szövetségének amatőr hozzáállására hivatkozva.

Ezzel azonban nem zárult le egyetlen út sem az ifjú támadó előtt, aki nevelőklubja miatt a belga, felmenői révén pedig az angol, vagy akár a máltai válogatott mezét is magára ölthetné…

Újabb nehéz döntés előtt állhat tehát a játékos, akit jelenleg a nagy rivális Bayern mellett a Liverpool, a Manchester United, és a Tottenham is szerződtetne: várjon hazája labdarúgásának fellendülésére? Válassza a nem éppen zenitjét élő angol válogatottat? Vagy ne is álljon meg a belga aranygenerációig?

Írta: Wernigg Márton