Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólparádé liverpooli módra, gáláztak a vörösök! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) 28. fordulójának csemegéjét szombaton a Liverpool és West Ham összecsapása jelentette. A vörösök hazai pályán fogadták a kalapácsosokat és a dobogóért folytatott veresenyben a három pontot otthon szerették volna tartani Jürgen Klopp tanítványai.

2018-02-24T153243Z_849976154_RC11B8412BB0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LIV-WHUA hazai együttes jól kezdte a találkozót és a harmadik percben Firmino passzát követően a vörösök idei gólgyárosa Mohamed Salah lövése a jobb kapufát találta el. A gólt követően is a Liverpool maradt támadásban és a 8. percben egy pontrúgást követően Van Dijk fejesét hárította Adrián. A vendégek a 16. percben szinte a semmiből szerezhették volna meg a vezetést, Arnautovic lövését azonban Karius még a lécre tudta ütni ezzel megmentve csapatát a góltól. Egy percel később ismét a londoniak veszélyeztettek, Zabaleta lövése elkerülte a kapu bal oldalát. Jürgen Klopp együttes a folytatásban is irányította a mérkőzést és a 29. percben egy szögletet követően Emre Can elszakadt őrzőjétől és a hálóba fejelte a vörösök vezető találatát. Négy perccel később Robertson újabb remek passzt ívelt középre az érkező Salah azonban egy védővel a nyakán, ami láthatóan zavarta a kapu fölé bólintott. Az első játékrész hajrájában Marko Arnautovic újabb zseniális lövést eresztett el, de Karius ezúttal is résen volt és hárította az osztrák válogatott próbálkozását.

2018-02-24T161802Z_20178334_RC1F481EBC90_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LIV-WHUFordulást követően a vörösök ismét nagy lendülettel kezdtek és a találkozó 51. percében Oxlade-Chamberlain a vörösök idei gólfelelőséhez passzolt Salah pedig nem hibázott és a hálóba lőtte szezonbeli 23. találatát amivel átugrotta ideiglenesen Kane-t. Az egyiptomi ezzel zsinórban hatodik tétmeccsén is betalált. A vörösök lendülete a folytatásban is fagyott alá és az 55. percben Oxlade-Chamberlain lövése csupán az oldalhálót találta telibe. Két perccel később Emre Can zseniális indítással hozta kihagyhatatlan helyetbe brazil csapattársát Roberto Firminó aki eltolta  a játékszert Adrián mellett és az üres kapuba gurított, Emre Can ezzel gólja mellett egy asszisztot is kiosztott. David Moyes remek érzékkel cserétlt és szinte pályára lépését követően Antonio azonnal gólt szerzett. A hazai együttes a folytatásban is komoly helyzeteket dolgozott ki és újabb gólokat szerezhettek volna Klopp tanítványai. A 62. percben Firmino remek passzát követően Mané ziccerét hárította bravúrral Adrián majd nem sokkal később Salah lövését fogta a spanyol hálóőr. A 68. percben Oxlade-Chambelain egy távoli lövéssel kínálta meg a vendégek portását, Adrián azonban sokadik védését is bemutatta ezen az estén. A hajrába fordulva a mérkőzés 74. percében Oxlade-Chamberlain zseniális passzát követően Mané a bal kapufát találta telibe óriási ziccerben. Három perccel később a szenegáli villámgyors szélső harmadik ziccerét már gólra váltotta, miután Robertson centerét a hálóba jutatta Mané. A hajrában a csereként beálló sérüléséből felépülő Lallana is feliratkozhatott a góllövők közé, az angol válogatott játékosa azonban fölédurranottt. A Liverpool győzelmével ideiglenesen átlépte a nagy rivális Manchester United együttesét akik holnap játszanak rangadót a Chelsea ellen az Old Traffordon.

Liverpool – West Ham United 4-1 (1-0)
Helyszín: Anfiel Road, Liverpool  Vezette: Attwell
Gólszerzők: Can (29.), Salah (51.), Firmino (57.), Mané (77.) ill. Antonio (59.)
Sárga lapok: Collins (43.), Kouyaté (47.)
Kiállítás: 

Liverpool: Karius – Robertson, Van Dijk, Matip, Alexander-Arnold – Milner, Can, Oxlade-Chamberlain – Mané (Moreno 87.),  Firmino (Lallana 82.), Salah (Solanke 87.). Vezetőedző: Klopp

WHU: Adrián – Zabaleta, Collins, Ogbonna, Creswell, Evra – Joao Mario (Rice 83.), Kouyaté, Noble, Lanzini (Antonio 58.) – Arnautovic (Chicharito 83.). Vezetőedző: Moyes

https://www.youtube.com/watch?v=oaen7goYI18

A forduló további eredményei:

Bournemouth – Newcastle 2-2 (0-2)
Helyszín: Vitality Stadium, Bournemouth, Vezette: East
Gólszerzők: Smith (80.) ill. Gayle (17., 45+1.)

Brighton – Swansea 4-1 (1-0)
Helyszín: Amex Stadium, Brighton, Vezette: M.Dean
Gólszerzők: Murray (18., büntetőből, 69.), Knockaert (73.), Locadia (90.) ill. Dunk (85., öngól)

Burnley – Southampton 1-1 (0-0)
Helyszín:  Turf Moor, Burnley, Vezette: R.Madley
Gólszerzők: Barnes (67.) ill. Gabbiadini (90.)

West Bromwich – Huddersfield 1-2 (0-0)
Helyszín: The Hawthorns, West Bromwich, Vezette: Moss
Gólszerzők: Dawson (64.) ill. van La Parra (48.), Mounie (56.)

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor