Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: őrületes meccsen esett ki a Lyon! – videóval

Az Európa-liga nyolcaddöntőinek visszavágóit rendezték meg ma este. A Lyon otthonában a CSZKA Moszkva aratott fergeteges sikert a fordulatos, ötgólos találkozón, ezzel pedig annak ellenére, hogy az első meccs után a francia klub volt előnyben, az orosz fővárosi klub van ott a legjobb 8 között Európa második legnagyobb kupasorozatában.

IMG_20180315_230349Golovin kezdte meg a gólgyártást a Lyon otthonában (forrás: twitter.com/pfc_cska)

Egy héttel ezelőtt a Lyon az orosz fővárosban győzte le 1-0-ra a CSZKA Moszkva csapatát az Európa-liga nyolcaddöntőjének odavágóján. Ma este eljött a visszavágó ideje a francia klub otthonában.

A visszavágó első komolyabb helyzete a 15. percben alakult ki, amikor a hazaiak kerülhettek volna előnybe, azonban Cornet lövését védte Akinfeev. Öt perccel ezután Kuchaev villant a túloldalon, de Lopes nagyot védett, így ekkor sem változott az eredmény. A 22. minutumban is a moszkvai gárda került gólhelyzetbe, azonban Wernbloom passza után Musa lőtt mellé. Félóra és egy percnyi játékidő elteltével a Lyon is kidolgozott egy újabb lehetőséget, ám Diaz lapos, középre tartó lövése könnyen lett Akinfeev zsákmánya. A 36. percben már nagyobb védésre volt szükség a moszkvaiak kapusától, ugyanis Cornet fejese ment kapura. Helyzet volt bőven az első félidőben, és egy perccel előző próbálkozása után újból Cornet lökete után a gólvonalról kellett menteni! Ezután nem sokkal viszont jött az első gól, csak azt nem a Lyon szerezte! A 39. minutumban a kapuból kintebb álló Lopes fölött tekerte be a labdát nagyszerűen Golovin, aki Dzagoev passzát váltotta ezzel gólra, és így hosszabbításra állt a párharc (0-1)! Ez volt az első játékrészben az utolsó komoly lehetőség, így vendég előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A folytatás eleje nem akármilyenre sikeredett, ugyanis az első két nagy lehetőségből gól is született! Az 58. percben a már több nagy gólhelyzetet találat nélkül befejező Cornet passzolt Ferri elé, utóbbi pedig bevette a moszkvai kaput, ezzel egyben egalizált (1-1)! Két perccel ezután viszont jött egy újabb találat! A 60. minutumban újból a CSZKA került előnybe, ugyanis Musa közelről tudott eredményes lenni (1-2)! Futószalagon jöttek a találatok, a 65. percben pedig lényegében kiharcolta a továbbjutást a moszkvai együttes! Kucahev közeli passza után Wernbloom lőtt gólt, így már kettővel ment az orosz fővárosi együttes (1-3)! Az izgalmak azonban még ezután sem értek véget, hiszen szépített a Lyon! A 71. minutumban Diaz is felkerült az eredményjelzőre (2-3)! Összesítésben viszont még ekkor is a moszkvaiak álltak jobban több idegenben lőtt góllal. A 75. percben a nemrég csereként beálló Traoré kis híján viszont kiegyenlített, de tizenhatosról leadott löketét Akinfeev kivédte! A hosszabbítás 3. percében Maolida lábában maradhatott a továbbjutás, ugyanis lökete a léc fölött ment el, így nem tudott egyenlíteni a Lyon! Viszont nem valósult meg már az egyenlítés a végső hármas sípszót követően, így pedig 3-3-as összesítéssel több idegenben lőtt góllal jutott tovább a CSZKA Moszkva!

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágó
Lyon – CSZKA Moszkva • 2-3 (0-1) | Tj.: CSZKA Moszkva, 3-3-as összesítéssel, több idegenben lőtt góllal
Helyszín: Parc Olympique Lyonnais, Decines. Vezette: Bobby Madden (skót)
Gólszerzők: Cornet (58.), Diaz (71.), ill. Golovin (39.), Musa (60.), Wernbloom (65.)
Sárga lapok: Diaz (78.), ill. Nababkin (13.), Musa (36.)
Kiállítás:

Lyon: Lopes – Tete, Marcelo, Diakhaby, Marcal (Mendy, 70.) – Ferri (Maolida, 68.), Tousart, Ndombele – Cornet, Diaz, Depay (Traoré, 66.). Vezetőedző: Bruno Génésio

CSZKA Moszkva: Akinfeev – Nababkin, Aleksei Berezutski, Vasili Berezutski (Schennikov, 46.), Ignashevich, Kuchaev – Dzagoev, Natcho, Golovin – Musa (Vitinho, 73.), Wernbloom. Vezetőedző: Viktor Goncharenko

Nagy Dávid