Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Merkantil Bank Liga: tovább robog az MTK Budapest

Egy mérkőzéssel megkezdődött az NB II-es bajnokság 25. fordulója. A listavezető, és gyakorlatilag már bajnok MTK szoros meccsen győzött Budafokon.

629budafok

Csizmadia góljával szerzett vezetést a Budafok a listavezető ellen. – fotó: nso.hu

Szakadó esőben feszült egymásnak a listavezető MTK Budapest és a kiesés elől menekülő Budafoki MTE. Gyorsan megbizonyosodhattunk, hogy a fővárosi találkozón mindenkire veszélyes lehet a kiesőjelölt, hiszen már a negyedik percben Fadgyas kapujában táncolt a labda Csizmadia Csaba fejesét követően. Ám aztán a kék-fehérek váltottak egyet, és szinte azonnal jöhetett volna az egyenlítés, ha a játékvezető nem érvényteleníti Lencse gólját les miatt. A folytatásban is inkább a vendégek akarata érvényesült, miközben a hazai szurkolók nem éppen irodalmi stílusban reagálták le a listavezető fölényét. Félórához közelítve pedig állandósult az MTK nyomása, amit több góllal kecsegtető helyzet is jelzett. A szünet előtt újabb vendéghelyzet, de újabb les miatt fújt a spori, mígnem a lefújás előtti percben Talabér már érvényes gólt szerzett, így a pauza döntetlennel kezdődött.

A második félidőben is folytatódott a látogatót presszingje, ugyanakkor a felázott talaj megnehezítette Feczkó Tamás tanítványainak dolgát, ez azonban nem akadályozta meg Vass Ádámot, hogy megfordítsa a találkozó állását, nem sokáig örülhetett azonban az MTK, lévén Kovács egyenlíteni tudott. A kisebb-nagyobb helyzeteket követően aztán a hajrához közelítve Vass Patrik újfent az MTK-t juttatta előnyhöz, amelyet meg is őrzött a lefújásig a listavezető, s immár tizennégy pont az előnye az üldöző Kisvárda és huszonegy a harmadik Békéscsaba előtt.

Budafoki MTE – MTK Budapest 2-3 (1-1)
G.: Csizmadia (4.), Kovács (63.) ill. Talabér (44.), Vass Á. (53.), Vass P. (80.)

A forduló további műsora:
március 18., vasárnap
14.00 Békéscsaba – ETO FC Győr
15.00 Budaörs – Szeged 2011
15.00 Cegléd – ZTE FC
15.00 Dorog – Soroksár
15.00 Szolnoki MÁV – Soproni VSE
15.00 Vác FC – Mosonmagyaróvár
17.00 Csákvár – Kisvárda
17.00 Gyirmót FC – BFC Siófok
17.00 Nyíregyháza – Kazincbarcika

A bajnokság állása:

nb ii

~GS~