Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a 27. forduló álomcsapata

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban az elmúlt hétvégén került megrendezésre a 27. forduló, amelyben több kiváló teljesítményt is láthattunk. A legjobb statisztikákat produkáló játékosokat a WhoScored gyűjtötte egy csokorba és állította ki belőlük a forduló álom tizenegyét.

buli27

A forduló álomcsapata a WhoScored alapján. 

A kapuba az a Fährmann került be, aki a hétvégén büntetőt védett a Wolfsburg ellen, s ezzel nagyban hozzájárult csapatának, a Schalke-nak a győzelméhez. A védelem tengelyében szintén egy királykék játékost találhatunk, mégpedig az idén parádés szezont futó Naldo személyében. Mellette az a Hübner áll képzeletben a Hoffenheim-ből, aki a Mönchengladbach ellen gólt szerzett. A hátsó négyes jobboldalára a dortmundi Piszczek, a balra pedig a hamburgi Santos fért be, aki a Hertha ellen első Bundesliga találatát szerezte meg.

A középpálya közepén a kölni Bittencourt, valamint a frankfurti Wolf volt a hétvégén a legjobb. Mindkét játékos győztes együttes tagja volt és rendkívül sokat hozzátettek csapatuk győzelméhez. Balszélre a világbajnok Schürrle került be, míg jobb oldalt klasszikus csatárral találkozhatunk. A már többször leírt Ishak Belfodil a hétvégén parádézott a Werder-ben. Két gól és egy gólpassz fűződik a nevéhez, amivel a hétvége játékosa címet is kiérdemelte a Bundesliga-ban a WhoScored szerint.

A csatárduó elől, jól ismert nevekből áll. A brémai Kruse, Belfodil-hoz hasonlóan aktívan kivette a részét az Augsburg elleni 3:0-s sikerből, míg Mario Gomez a Freiburg ellen brillírozott idegenben. Két találatának köszönhetően a Stuttgart 2:1-re nyert a Fekete-erdőben.

Báló Bence