Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17: Románia kipipálva, egy lépésre az angliai Eb-től!

A magyar U17-es válogatott házigazdaként fogadta a románokat az U17-es Eb-elitkör budapesti tornájának második játéknapján. A mieink a szlovénok elleni 1-1-es döntetlent követően a csúfos vereséget szenvedő románok ellen folytatták a szereplést az Eb-elitkörben.

hun_rou_u17_0325_13Válogatottunk megkezdte az elitkörös Eb-selejtező szereplését: március 22-től hazai pályán sorrendben Szlovénia, Románia és Izrael ellen lép pályára csapatunk az Eb-selejtezők 7. csoportjában. A nyolc csoportgyőztes mellett a hét legjobb második helyezett biztosítja majd helyét a májusi angliai Európa-bajnokságra. A küzdelmekben a 2001. január 1. után született játékosok vehetnek részt, a mérkőzések 2×40 percig tartanak 15 perces szünettel.

Az előző fordulóban a magyar válogatott egy döntetlennel kezdte az elitkörös Eb-selejtezőt a szlovénok ellen, míg a rivális románok egy ötöst kaptak az izraeli válogatott ellen. A mérkőzés első perceit töredezett játék és sok szabálytalanság jellemezte. Az első negyedórában a románok egy kényszerű cserére is szorultak miután Tóth-Gábor talpalását követően a vendégek hálóőre Duncan nem tudta folytatni a játékot. Az első negyedórában a mieink irányították a mérkőzést, de komoly ziccert nem sikerült kialakítani. A találkozó 19. percében Papp Marcell szánta el magát egy lövésre olyan 18 méterről, de a csereként beálló Serban könnyedén fogta a lövést. Négy perccel később a románok is egy lövéssel jelentkeztek, de Markovic próbálkozása jócskán célt tévesztett. A 22. percben az első komoly lehetőséget a mieink puksázták el, miután Tóth-Gábor passzát követően Beke került ziccerbe, aki kétszeri próbálkozás után a lövése a felső lécről pattant le a gólvonalra, de nem lett belőle gól, a románok nagy szerencsével megúszták kapott gól nélkül. A 27. percben ismét a románok próbálkoztak egy lövéssel Negrean lövése azonban Ásványinak könnyed csemege volt. Az első félóra végén a magyar csapat büntetőhöz jutott miután Papp Marcell ellen szabálytalankodtak a román védők a tizenhatoson belül. A büntetőt Beke Péter magabiztosan értékesítette, a bal alsóba helyezett a magyar támadó, míg a román kapus a másik oldalra dőlt. Az első játékrész további részében komoly lehetőség már nem adódott egyik kapu előtt sem, így egygólos magyar vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

29513282_2119548174736972_5789762747054948352_oA második játékrész elején rögtön Beke Péter veszélyeztetett, lövése azonban nem okozott gondot a román hálóőrnek. Hat perccel később ismét a magyar támadó került helyzetbe, ezúttal szabadrúgását hárította Serban. A 49. percben egy magyar szögletet követően a román hálóőr óriásit bakizott miután saját csapattárásával ütközött és kiejtette a játékszert a kezéből és a mieink játékosa Tóth-Gábor pedig köszönte szépen és a hálóba jutatta a második magyar gólt. Három perccel később a román válogatott szépíthetett volna, miután Markovic kapott egy remek labdát majd közel nyolc méterről lőhetett kapura, ziccerét azonban Ásványi nagy bravúrral hárította. A lelátón egyébként a helyszínen tekintette meg a mérkőzést a magyar felnőtt válogatott újonnan debütált szövetségi kapitánya Georges Leekens is. Az utolsó negyedórában a románok próbálták növelni nyomásukat a magyar védelemre, előbb Alexandru lövését hárította Ásványi majd Markovic elől tisztázott a magyar védelem az utolsó pillanatban. A hajrában már újabb találat nem született, győzelmével a mieink négy ponttal állnak a csoport második helyén, mivel a másik mérkőzésen a szlovénok 3-0-ra legyőzték Izraelt és vezetik a csoportot. Szélesi Zoltán szövetségi edző tanítványai a harmadik mindent eldöntő fordulóban Izrael ellen harcolhatja ki a májusi Eb-részvételt szerdán a Hidegkuti Nándor Stadionban.

Magyarország U17 – Románia U17 2-0 (1-0)
Helyszín: Budapest, Haraszti út, III. Kerület, TVE-pálya, Vezette: Viljanen (finn)
Gólszerzők: Beke (29., büntetőből), Tóth-Gábor (49.)
Sárga lapok: Tóth-Gábor (6.), Kapronczai (69.) ill. Catrici (3.), Markovic (73.)
Kiállítás: 

Magyarország: Ásványi – Vida, Varju, Farkas, Lakatos – Papp M. (Kapronczai 58.), Kocsis, Posztobányi – Beke, Tóth-Gábor (Szabó 77.), Papp (Skribek 71.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán

Románia:  Ducan (Serban, 10.) – Rus, Catrici, Marin, Chiorean – Negrean (Marrone 62.), Albu, Cohan – Toma, Markovic, Nitu (Alexandru 54.). Szövetségi edző: Mihail Ianovschi.

A csoport állása két fordulót követően:

magyarroman

Képek forrása: mlsz.hu, nso.hu

O.G.