Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütéses Rapid siker a 326. Wiener Derby-n – videóval

A mai délután folyamán nem csak a topligákban kerültek megrendezésre izgalmasnak ígérkező mérkőzések. Az osztrák Bundesliga 30. fordulójában, ma délután 16:30-as kezdéssel indult útjára a labda a 326. Wiener Derby-n, azaz az Austria Wien és a Rapid Wien összecsapásán. 

A találkozóról annyit elöljáróban, hogy a 2017/18-as szezonban a két csapatnak ez már a negyedik megmérettetése volt egymással a bajnokságban. Az osztrák Bundesliga ugyanis csupán 10 klubot vonultat fel, így a 36 forduló során mindenki négyszer találkozik mindenkivel. A két együttes idei három meccsén eddig két döntetlen született, valamint egyszer, a ma vendégként szereplő Rapid Wien nyert. A Zöldek a tabellán is jobb pozícióban vannak, hiszen a negyedik helyről várhatták a mérkőzést 49 ponttal. Az Austria a 6. helyen tanyázott a derbi előtt 39 megszerzett egységgel. A rangadónak egyébiránt magyar érdekeltsége is lehetett volna Szántó Tamás személyében, de a fiatal magyar játékos a Rapid Wien kispadjára sem fért fel.

austriarapid

Küzdött az Austria becsülettel, de már az első félidőben komoly hátrányba került. 

Az első félidőt sokkal jobban kezdték a vendégek. Goran Djuricin együttese már a 9. percben vezetést szerzett a csapatkapitány, Stefan Schwab révén. Az osztrák játékos előtt nagy helyzet adódott a büntetőterületen belül, amihez persze kellett az Austria védelmének asszisztálása is, de ez mit sem von le a középpályás érdemeiből. A bekapott gól után természetesen próbálkoztak az egyenlítéssel a lilák, de komoly hárításra nem igazán késztették Strebinger kapust. A 42. percben, azaz szinte a legjobbkor a Rapid megduplázta az előnyét Murg jóvoltából. Az osztrák támadó rangadóhoz méltó gólt ragasztott az Austria kapujába. Pentz kapusnak esélye sem volt a hárításra. A félidőre tehát 2:0-s vendégvezetéssel vonulhattak szünetre a felek.

rapid

A végére pedig a komoly hátrányból kiütés lett.

A második félidő elején pedig úgy nézett ki, hogy el is dőlt a mérkőzés, hiszen újabb Rapid gól született. Borkovic eladott labdája után Schobesberger kapott remek indítást társától, majd a kapus mellett elvitt labdát az Austria hálójába helyezte. A folytatásban a hazaiak nem tudtak szépíteni, s ezzel közelebb jönni a Rapid-hoz. És ha valakiben lett volna még kérdés a mérkőzés végkifejlete kapcsán, az a 73. percben végleg elvethette ezeket. A 72. minutumban csereként beálló grúz Kvilitaia csapattársától, Berisha-tól kapott jó labdát, amit az ötösön belülről értékesített. A derbi hátralévő részében újabb gól már nem született, így 4:0-s, kiütéses Rpaid Wien siker született a 326. Wiener Derby-n.

Győzelmének köszönhetően a Rapid Wien előzött egyet a tabellán, s 30 forduló után immáron 52 ponttal a 3. pozícióban áll, amiért Európa Liga indulás jár. Matematikailag még a második, BL indulást jelentő hely is elérhető de a Sturm Graz nyolc ponttal áll Szántó Tamásék előtt. Az Austria Wien-nek már sem előre, sem pedig hátra nem kell nagyon néznie. A csapat eddig megszerzett 38 pontjával a 6. helyen áll, amitől az európai kupaindulás és a kiesés is rendkívül messze van.

Austria Wien – Rapid Wien 0-4 (0-2)
Helyszín: Ernst Happel Stadion (Bécs, Ausztria); Vezette: G. Grobelnik
Gólszerzők: – ill. Schwab (9.), Murg (42.), Schobesberger (51.), Kivilitaia (73.)

Austria Wien: Pentz – Klein, Madl, Borkovic, Salamon – Demaku, DePaula (Grunwld 77.) – Venuto (Lee J. A. 63.), Alhassan (Fitz 54.), Pires – Monschein Vezetőedző: T. Letsch

Rapid Wien: Strebinger – Pavelic, Hofmann, Galvao, Bolingoli – Ljubicic, Schwab (Petsos 76.) – Schaub, Murg (Hormann 76.), Berisha – Schobesberger (Kvilitaia 72.) Vezetőedző: G. Djuricin

Az osztrák Bundesliga tabellája jelen állás szerint:

atbuli