Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Milánóban ikszelt a Napoli; Nagy Ádám győztes meccsen lőtt gólt! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 32. fordulójának ma délutáni meccsei között volt a Milan – Napoli rangadó, valamint az a találkozó is, melyen Nagy Ádám az első bajnoki gólját szerezte a ligában!

IMG_20180415_174333Döntetlent hozott Milánóban az AC Milan és a Napoli nagy ütközete (forrás: twitter.com/sscnapoli)

A bajnoki cím megszerzésére esélyes Napoli az AC Milan otthonában szerepelt ma délután az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 32. fordulójában, tehát igazi rangadót rendeztek meg Milánó városában.

Már a 4. percben megszülethetett volna a találkozó első gólja, azonban Bonaventura lövését védte a vendégek kapusa, Reina. Tovább ment előre a Milan azért, hogy megszerezze a vezetést, ám a 11. percben Kalinic a nápolyiak kapuja mellé fejelt. A 16. minutumban már villant a Napoli is, viszont Insigne próbálkozását hárította Donnarumma. A 35. percben is Insigne veszélyeztetett, de ez a lövése mellé ment az olasznak. A félidő végéhez érve újból a milánói gárda járt közelebb a vezetés megszerzéséhez, viszont Calhanoglu kipattanó utáni lövése nyomán a labda csak a kapufát súrolta a 39. percben! Ugyanebben a minutumban Musacchio be is vette a Napoli kapuját, viszont les miatt nem adták meg a találatot. Ezzel lényegében zárult is a mozgalmas első félidő, ami méltó volt egy igazi rangadóhoz.

A második félidő már nem volt ennyire mozgalmas, olyannyira hogy a Milan kaput sem talált a szünet után, így a hazaiknak reális esélyük nem volt emiatt a gólszerzésre. Azért nagy helyzete így is volt a piros-fekete alakulatnak, de a hajrában Andre Silva a szöglet után a kapu fölé fejelte a labdát a 85. percben. A hosszabbítás második percében pedig elhozhatta volna a három pontot Milánóból a Napoli, viszont Milik löketét védte Donnarumma, így, gól nélküli döntetlennel zárult ez a találkozó. Ha ma a Juventus botlik, akkor három pontra lesz a címvédő torinóiaktól a Napoli, de ha ez nem is így alakul, akkor hamarosan a Napoli Juve elleni rangadó sok mindenre választ adhat a leendő bajnok kiléte kapcsán.

Serie A, 32. forduló
AC Milan – Napoli • 0-0
Helyszín: San Siro, Milánó. Vezette: Luca Bánfi
Gólszerzők:
Sárga lapok: Zapata (55.), Calhanoglu (90+1.), ill. Hysaj (64.), Koulibaly (90.)
Kiállítás:

AC Milan: Donnarumma – Calabria, Zapata, Musacchio, Rodriguez – Kessie, Biglia, Bonaventura (Locatelli, 80.) – Suso, Kalinic (Silva, 70.), Calhanoglu. Vezetőedző: Gennaro Gattuso

Napoli: Reina – Maggio, Albiol, Koulibaly, Hysaj – Allan (Rog, 87.), Jorginho, Hamsík (Zielinski, 66.) – Callejón, Mertens (Milik, 66.), Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri


A milánói meccsel egyidejűleg rendezték meg a Sassuolo – Benevento találkozót is. A vendég újonc együttes már csak matematikailag maradhat bent az élvonalban, viszont nagyon küzdött ezúttal is a vendég együttes. Az a vendég együttes amely a 22. percben előnybe is került Diabate révén (0-1)! A félidő hajrájában viszont jött a hazai egalizálás – Babacar szöglete után Politano volt eredményes a 41. minitumban (1-1)!

A második játékrészben is két gól esett. A 64. percben az ezzel duplázó Politano fordította meg a meccset, előnybe került tehát a Sassuolo (2-1)! Majd jött a másik oldalról is az újabb találatával duplázó Diabate, aki ezzel pontot mentett csapatának a 73. percben (2-2)! Izgalmas, fordulatos meccsen lett tehát döntetlen, az újonc pedig újból nagyot küzdött.

Sassuolo – Benevento • 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Politano (41., 64.), ill. Diabate (22., 73.)


A Bologna csapata is pályán volt, méghozzá hazai környezetben, ahol a vendégcsapat a Hellas Verona együttese volt. A mérkőzés 31. percében megszületett az első gól, melyet Verdi szerzett szabadrúgásból, így előnybe a bolognai csapat került (1-0)! A 42. minutumban Palacio növelte volna a hazai előnyt, de csak a kapufát találta el. A második félidő végéig már nem esett gól, aki pedig az újabb találatban főszerepet játszott, az a magyar válogatott középpályása, Nagy Ádám volt, aki a 76. percben váltotta Polit. A magyar labdarúgó a hosszabbítás 4. percében alakította ki a végeredményt, miután a kipattanót vágta be! Nagy az első gólját szerezte ezzel a Serie A-ban (2-0)!

Bologna – Hellas Verona • 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Verdi (31.), Nagy Ádám (90+4.), ill.

Nagy Dávid