Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben győzött a United, Smalling ismét betalált! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) hétközben pár mérkőzéssel folytatódott. A korábbról elhalasztott mérkőzéseket hétközben pótolták, mivel a bajnoki hajrába fordulva hétvégén az FA-kupa elődöntőit rendezik meg a Wembley-ben.

2018-04-18T191600Z_172377827_RC138B73E040_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-BOU-MUNA találkozó első komoly gólszerzési lehetőségét a hazaiak dolgozták ki a 10. percben, miután Wilson passzát követően Jordon Ibe nem találta el De Gea kapuját és lövése nem sokkal, de elkerülte a kapu bal oldalát. A 17. percben a vendégek is veszélyeztettek Ander Herrera lövését azonban a hazai védelem blokkolni tudta. A 24. percben a Bournemouth egy újabb veszélyes gólszerzési lehetőséget alakított ki a United kapuja előtt, de ebből sem sikerült gólt szerezniük, miután Fraser lövésébe még az egyik United védő beletudott érni. A találkozó 27. percében Rashford lövését nagy bravúrral hárította Begovic, egy perccel később azonban már nem tudta megmenteni a góltól csapatát miután Lingard centerét közvetlen közelről Chris Smalling lőtte Begovic hálójába. Fordulást követően a hazaiak előtt akadtak lehetőségek az egyenlítésre, de a United védői remekül állták a sarat a hazai támadásokkal szemben. A 67. percben ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a United, Lukaku lövését a Begovic által felállított sorfal blokkolni tudta. A 70. percben Pogba remekül ugratta ki a csereként beálló Lukakut, a belga gólvágó pedig nem hibázta el ziccerét és a Bournemouth hálójába vágta a vörös ördögök második találatát. A hajrába fordulva a hazaiak próbáltak szépíteni, azonban nem sok lehetőség adódott Edie Howe együttesének a szépítő találat megszerzésére. A hajrában az eredmény már nem változott, ami azt jelentette, hogy a vörös ördögök négy pontra elléptek a rivális Liverpool elől a második helyért folytatot csatában.

Bournemouth AFC – Manchester United 0-2 (0-1)
Helyszín: Vitality Stadium, Bournemouth, Vezette: Scott
Gólszerzők: Smalling (28.), Lukaku (70.)
Sárga lapok: Cook L. (49.), Cook S. (62.), Surman (68.) ill. Smalling (61.)
Kiállítás: 

Bournemouth: Begovic – Daniels, Ake, Cook, Francis – Ibe (Mousset 56.), Surman (Gosling 75.), Cook, Fraser – King (Defoe 82.) – Wilson. Vezetőedző: Howe

United: De Gea – Darmian, Smalling, Jones, Shaw – Fellaini, Herrera (Matic 72.), Pogba (Blind 80.) – Lingard (Lukaku 62.), Rashford, Martial. Vezetőedző: Mourinho.

https://www.youtube.com/watch?v=E75T_ttBb74

https://www.youtube.com/watch?v=QXrWIEsrmNM

Képek forrása: premierleague.com

O.G.