Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kupagyőzelem vagy BL? – Boateng válaszolt!

A Bajnokok Ligáját szokás a legrangosabb kupasorozatként is aposztrofálni. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a világ legtöbb futballistájának az az álma, hogy egy napon az európai BL-ben rúghassa a bőrt. Ennek ellenére akadnak olyanok is, akik egy-egy honi sikert sokkal többre tartanak, mint a nemzetközi kalandot – elvégre az előbbi mégiscsak jobban mutat az önéletrajzban…

kevin_prince_boateng

Kép forrása: bundesliga.com

A ma esti Schalke elleni Német Kupa elődöntőre készülvén a Frankfurt rettegett középpályása, Kevin-Prince Boateng elmondta, hogy az esetleges kupagyőzelem, vagy a BL-indulás közül melyiket preferálná:

“100%-ig a kupagyőzelmet. Ha nem jutunk ki a BL-be, akkor még mindig ott van az Európa-liga; és ha a kupát hozzuk haza ebbe az őrületes városba, azt már senki sem veheti el tőlünk.”

Nem is csoda, hogy Prince ki van éhezve már a sikerre: a bajor Jerome Boateng 31 esztendős bátyja utoljára 2011-ben ünnepelhetett, ekkor az Olasz Szuperkupát hódította el az AC Milannal. Egy esetleges Bayern-Frankfurt döntő megnyerése egyébként nemcsak számára, hanem a bajor klub irányítását jövőre átvevő Niko Kovacnak is nagyon nagy dolog lenne, hiszen egy időre elhallgattathatná a személyével kapcsolatban igencsak kritikus bajor szurkolótömegeket.

Ehhez azonban először Gelsenkirchenben kell újabb csodát művelniük ma este 20.45-től…

Írta: Wernigg Márton