Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a hosszabbításban győzött a Betis és a Levante is – videóval

A Betis már bejelentkezett Európába, hiszen tegnap esti győzelmével megszerezte az ötödik helyet a tabellán, ami már automatikus Európa-liga indulást jelent. A este másik mérkőzésén, hiába kezdett jól a Malaga, végül mégis kikapott, ám még nem estek ki hivatalosan a Las Palmas vereségének köszönhetően. 

w_900x700_19221759lfp-las-palmas_13

Forrás: laliga.es

Egyértelműen a Betis irányította a meccset, a Las Palmasnak momentumai sem voltak, de a hazaiak támadásait szépen kivédekezték. Az első játékrész még elég eseménytelenül zajlott, de aztán a második félidőre egyre több dolog történt. A Betis már ostromolta a Las Palmas kapuját, de a befejezéseik pontatlanok voltak. A legközelebb a gólhoz a 71. percben kerültek, amikor Cristian Tello futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura az elé kerülő labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolta a lövést. A mérkőzés végére elszabadultak az indulatok, és a 86. percben Michel egy rossz belépőt követően megkapta a második sárga lapját, és idő előtt kellett elhagynia a pályát. A hosszabbítás tartogatta a legnagyobb izgalmakat, hiszen a 94. percben érkezett a Betis győztes találata. Antonio Barragan tekerte be a labdát a kapu elé, ami éppen Firpo Junior fejére érkezett, aki a kapust megelőzve közvetlen közelről fejelt a jobb alsó sarokba. Ezután le is fújta a játékvezető a mérkőzést, amit a Las Palmas egyetlen kapura lövési kísérlettel zárt.

Betis – Las Palmas: 1-0 (0-0)
Gólszerzők
: Firpo Junior (90+4.) ill. –
Sárga lap: Leon (65.),  Mandi (77.), Firpo Junior (90+5.) ill. Calleri (32.), Nacho (35.). Michel (68.), Navarro (87.)
Kiállítás: – ill. Michel (86.)

A Malaga nagyon belehúzott, szinte végig ostromolta a Levante kapuját az első félidőben. Többször is lehetőségük volt a gólszerzésre, ám nem éltek ezekkel, a befejezéseik pontatlanra sikerültek. Szerencsétlenségükre a Levante a második félidőre nagyon feljavult, és át is vették az irányítást. A 71. percben Jose Campana szögletből próbálta kapura tekerni a labdát, és majdnem sikerült is neki, de végül csak a felsőlécet találta el. Már úgy tűnt, marad a 0-0-ás eredmény, aztán a 93. percben a hazaiak megszerezték a győztes gólt. Lukic beadása után Emmanuel Boateng lőtte be a labdát a vetődő védő lábai között a kapuba, ezzel megnyerve a mérkőzést.

Levante – Malaga: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Boateng (90+3.) ill. –
Sárga lap: Lerma (37.9 ill. Adrian (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló összefoglalója: 

 A hétközi forduló nem a nagy csapatoknak kedvezett, hiszen a tabella első három helyezettje közül egyik sem tudott nyerni. A legrosszabbul az Atletico Madrid járt, aki csúnyán beleszaladt a késbe a Real Sociedad ellen. A Barcelonát a Celta Vigo viccelte meg, ahogy egyébként gyakran szokta a La Ligában, és csak 2-2-es döntetlent tudtak végül összehozni a katalánok. A Real Madrid mindkét csapat botlásából profitálhatott volna, de ők is csak egy döntetlenre voltak jók az Athletic Bilbo ellen. Mellettük még a Valencia is kikapott meglepetésre a Getafétől, így nem tudták visszaszerezni a harmadik helyet a tabellán. Az élen tehát nem történt változás, azonban szépen csendben feljött az ötödik helyre a Betis a tegnap esti győzelmével, ami már Európa-liga indulást érne nekik.

A 33. forduló eredményei: 

Screenshot_2

A bajnoki tabella állása:

Screenshot_3

A góllövőlista állása: 

Screenshot_5