Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rummenigge: “A Real ellen a legfontosabb, hogy…”

Bár a Bajnokok Ligája elődöntőjében már nincs könnyű sorsolás, a Bayern München csapata alighanem jobban örült volna, ha csak a döntőben kell farkasszemet nézniük a kétszeres címvédő Real Madrid csapatával. A labdácskát azonban kihúzták, a mérkőzést műsorra tűzték, így a bajoroknak nincs más lehetősége, mint kihozni a párharcból amit csak tudnak…

rummenigge

A Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge a SportBildnek adott komolyabb lélegzetvételű interjújában megszólalt a bajorok soron következő BL-ellenfelével, a Real Madriddal kapcsolatban:

“A Bayern München nem éppen euforikus hangulatban megy ki a találkozókra. Tudjuk, hogy ki ellen játszunk. A világ legjobb csapata ellen. Zsinórban kétszer is meg tudták nyerni a Bajnokok Ligáját. Tudjuk, hogy mindkét meccsen ők lesznek a favoritok, ennek ellenére azért dolgozunk, hogy mi utazhassunk végül a döntőbe. Ez azonban nem lesz egyszerű, hiszen a Real a sorozat esélyese. A legfontosabb dolgunk a hazai mérkőzést megnyerni. Ez az utóbbi időben nem sikerült: Pep Guardiolaval 4-0-ra, Carlo Ancelottival pedig 2-1-re kaptunk ki itthon.”

Ha már szóba került, Ancelottiról is megejtett egy-két mondatot:

“Carlo Ancelotti egy klassz edző, és egy kiváló ember. Remélem, hogy nyáron ismét munkába állhat. A PSG elleni mérkőzés után sajnos világossá vált, hogy nálunk már nem fog tudni az elvárásoknak megfelelni. Mégis mindössze egyetlen dolgot róhatok fel neki: meg kellett volna tanulnia németül.”

Írta: Wernigg Márton