Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy félidő alatt elintézte a Gladbach a Wolfsburg-ot – videóval

Péntek este a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 31. fordulójának nyitómérkőzésén a Borussia Mönchengladbach a Wolfsburg együttesét látta vendégül. A hazai gárdának egy félidő is elég volt ahhoz, hogy lerendezze a mérkőzést.

A két együttesben rengeteg sérült játékos volt a mérkőzést megelőzően, ami egy kis fejtörésre adott okot az edzőknek, hogy hogyan is állítsák össze a kezdőket. Ettől függetlenül mindkét oldalon láthattunk remek játékosokat, akik közül ezt a felvetést inkább a hazai labdarúgók bizonyították az első 45 percben.

stindl

Stindl kezdte a gólok sorozatát. (kép: kicker.de)

Az első játékrészben korán vezetést szerzett a hazai csapat Stindl révén. A német válogatott támadó a 8. percben kapott az ellenféltől labdát (így nem volt lesen), amit könyörtelenül a rövid felsőbe vart. A gól után is sokkal jobban és tetszetősebben futballozott a Gladbach, aminek a 35. percben meg is lett az eredménye. Hofmann kísérletezett a büntetőterületen belülről, lövését azonban Castels kapus hárította, viszont a kipattanóra érkező Raffael próbálkozását már nem tudta fogni. Ezzel már 2:0 a vendéglátóknak! Sokat a harmadik és egyben a három pont sorsát eldöntő találatra sem kellett várni. A 44. percben a világbajnok Kramer volt eredményes szabadrúgásból, ami kissé fura jelenet volt, hiszen a hazai sorfal még nem volt felállítva, de a középpályás mégis lőhetett. Ennek eredményeképp 3:0-val fordulhattak a felek.

A második félidőben a biztos vezetés tudatában már inkább a Wolfsburg dominált, viszont gólt nem sikerült szerezniük, így végül is simán kikaptak 3:0-ra. Győzelmének köszönhetően a Mönchengladbach 43 pontos, s még van esélye felkapaszkodni az Európa liga indulást jelentő helyek egyikére. A Wolfsburg továbbra is szenved a bajnokságban, hiszen csupán 30 egységgel állnak a tabella 14. helyén. A biztos kiesést jelentő helyektől ugyan messze vannak, de az osztályozót jelentő 16. helyet csak a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően kerülik el.

Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg 3-0 (3-0)
Helyszín: Borussia-Park (Mönchengladbach, Németország), nézőszám: 47.797, Vezette: T. Stieler
Gólszerzők: Stindl (8.), Raffael (35.), Kramer (44.)