Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói gólpasszal vette ki részét a kiütéses sikerből! – videóval

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga hétvégi fordulója magyar idő szerint ma vette kezdetét a Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City meccsével. A ligaelső együttes jókora verést mert a Vancouverre, a nagy diadal során pedig Sallói gólpasszt adott, míg Russell triplázott!

USATSI_10796666Johnny Russell az első tripláját szerezte az MLS-ben klubja legnagyobb arányú győzelme alkalmával! (forrás: sportingkc.com)

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság, vagyis az MLS hétvégi fordulója magyar idő szerint ma hajnalban vette kezdetét a Sporting Kansas City – Vancouver Whitecaps mérkőzéssel. A hazaiak veretlenül várták a találkozót, a kansasi kezdőben pedig természetesen ott volt Sallói Dániel!

Hamar megkezdte a hazai gárda a gólgyártást, hiszen Espinoza passza után Russell más a 10. percben betalált, de ugyanez volt a helyzet a 16. minitumban is, mikorra már kettővel ment a Sporting, ráadásul újból Espinoza felelt az asszisztért, míg Russell már duplázott! Majd a 30. percben jött Sallói, aki Medranda elé tálalt, utóbbi pedig háromgólosra növelte a hazaiak előnyét egy elképesztően gyönyörű bombasztikus találattal! Elég korán eldőlni látszott minden, az pedig csak rontott a vendégek helyzetén, hogy egyazon percben, a 40. minutumban Juarez és Reyna is azonnal piros lapot kapott, tehát kettős emberhátrányban volt kénytelen folytatni a meccset a kanadai gárda! Már az első félidő végén a nagy kavarodás után négy lehetett volna közte, ám a hosszabbítás 6. percében Sanchez tizenegyest rontott, így a szünet előtt “csak” 3-0 volt Sallóiék javára.

A folytatás után Russell lábában nem maradt benn a mesterhármast erő találat, ugyanis 49. percben újból Espinoza labdáját jutatta a kapuba, aki pedig ezzel gólpasszok téren triplázott, méghozzá először a ligában! Ez a páros nagyot játszott, már 4-0 volt az állás! Ezzel viszont még nem ért véget a gólparádé! Az 52. minutumban a triplázó Russell helyére állt be Lobato, utóbbi számára pedig csak két perc kellett ahhoz, hogy betaláljon! Az 54. percben a csereként pályára lépő játékos megszerezte a kansasi-ek ötödik gólját is! A pontot az i-re az éppen Lobato-nak gólpasszt kiosztó Croizet tette fel, aki a 77. percben volt eredményes, és zárta le a találkozót, melyet 6-0-ra nyert meg a Sporting Kansas City! Sallóiék ezzel a lehengerlő sikerrel továbbra is veretlenek maradtak, immár pedig 8. meccsét tudta le a csapat, amely ezzel a legnagyobb arányú sikerét aratta az MLS-ben! A Vancouver alapvetően nem áll rosszul, de 7 pontra van Sallóiéktól, 10 ponttal pedig a 3. helyen áll Nyugaton az együttes, holtversenyben a hétvégén az Atlanta ellen meccselő Ibráéktól, vagyis a Nyugati Főcsoportban 2. pozíciót elfoglaló Los Angeles Galaxy csapatával.

MLS, alapszakasz
Sporting Kansas City – Vancouver Whitecaps • 6-0 (3-0)
Helyszín: Children’s Mercy Park, Kansas City – 19.690 néző
Gólszerzők: Russell (10., 16., 49.), Medranda (30.), Lobato (54.), Croizet (77.), ill.
Kiállítás: – , ill. Juarez (40.), Reyna (40.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A hétvége további programja az MLS-ben

Szombat
19:00 • Montreal Impact – Los Angeles FC
21:00 • Houston Dynamo – Toronto FC
21:30 • New York Red Bulls – Chicago Fire

Vasárnap
01:30 • Columbus Crew – New England Revolution
01:30 • Orlando City – San José Earthquakes
02:00 • FC Dallas – Philadelphia Union
03:00 • Real Salt Lake – Colorado Rapids
04:30 • Los Angeles Galaxy – Atlanta United
22:00 • Seattle Sounders – Minnesota United (ÉLŐ – EUROSPORT 2)

Hétfő
00:00 • Portland Timbers – New York City (ÉLŐ – EUROSPORT 1)

A bajnokság jelenlegi állása

IMG_20180421_072715

Nagy Dávid