Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább tapad az Inter a római duóra – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában ma délután az Inter idegenben hozta a kötelezőt, miközben az Udinese vesszőfutása tovább folytatódott. Nagy Ádám is pályán volt a nap nyitómeccsén, csapata, a Bologna pedig ikszelt.

IMG_20180422_170330Perisic is betalált, az Inter idegenben hozta a kötelezőt (forrás: twitter.com/Inter)

Az Inter a Chievo otthonában lépett pályára győzelmi reményekkel annak érdekében, hogy kiharcolhassa az esetleges BL-indulást.

A vendégek voltak a párharc előtt az esélyesebbek, azonban a 13. percben Pucciarelli lökete találta el a kapufát, kis híján tehát előnybe került a Chievo! A túloldalon még ugyanebben a minutumban villant Perisic, de az ő lövése fölé ment. A 23. percben Karamoh is igyekezett bevenni a hazai kaput, de mellé lőtte a labdát. A szünethez közeledve a Chievo próbált vezetést szerezni, de Cacciatore próbálkozását a 41. percben védte Handanovic. Ezzel pedig lényegében zárult is az első félidő, amely során nem esett gól.

Az 52. percben Brozovic próbált előnyt szerezni az Inter számára, de Sorrentino kapus mentett. Hamar jött ezután viszont ténylegesen az Inter első gólja! Az 53. minitumban D’Ambrosio passza után Icardi közelről talált be (0-1)! A 61. percben pedig már kétgólosra nőtt a vendégek előnye, amikor is Rafinha passzát Perisic váltotta gólra (0-2)! Az Inter ennek ellenére még próbált újból betalálni, de a 78. percben Rafinha lövését hárította a hazai kapus. Végül a hazaiak lőttek egy gólt, de csak a szépítés jött össze, amelyért Stepinski felelt a 90. percben (1-2)!

Az Inter mostani győzelme nagyon fontos volt, igaz győzött a Roma és a Lazio is, de tartja a lépést a milánói gárda azért, hogy indulhasson a BL-ben is.

Serie A, 34. forduló
Chievo – Inter • 1-2 (0-0)
Helyszín: Stadio Marc’Antonio Bentegodi. Vezetőedző: Paolo Valeri
Gólszerzők: Stepinski (90.), ill. Icardi (52.), Perisic (61.)
Sárga lapok: Pucciarelli (75.), ill. Cancelo (45+1.)
Kiállítás:

Chievo: Sorrentino – Cacciatore, Bani, Tomovic, Jaroszynski – Hetemaj, Rigino, Radovanovic, Giaccherini – Inglese, Pucciarelli. Vezetőedző: Rolando Maran

Inter: Handanovic – Cancelo, Skriniar, Miranda, D’Ambrosio – Borja Valero, Brozovic – Karamoh, Rafinha, Perisic – Icardi. Vezetőedző: Luciano Spaletti


Az Inter meccsével egyidőben pályán volt az Udinese, amely a Crotone csapatát látta vendégül.

A 6. percben már meg is született a mérkőzés első gólja, melyet Lasagna szerzett, így előnybe került az Udinese (1-0)! A válasz viszont hamar jött, ugyanis Simy már a 7. minitumban egalizált (1-1)! Ezután egészen a végéig igazán nagy helyzetet nem hozott a találkozó, ám a hajrában fordított, és győzni tudott a Crotone! A vendégek a 86. percben Faraoni révén zsebelték be a három pontot (1-2)! Az Udinese ezzel döbbenetes negatív mérlege tovább tart, ugyanis a klub ezzel együtt zsinórban 12(!) vereségét szenvedte el! A meglepő ebben csak az, hogy az Udinese csapatát még így sem veszélyezteti a közvetlen kiesés.

Udinese – Cagliari • 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Lasagna (6.), ill. Simy (7.), Faraoni (86.)


A Cagliari – Bologna találkozóval kezdődött meg a vasárnapi játéknap a Serie A 34. fordulójában. A találkozó nem hozott gólt, igaz hazai részről Sau betalált az 52. percben, de kezezés miatt nem adták meg a találatát. A Bologna legutóbbi meccsén élete első gólját szerző Nagy Ádám a kezdőben nem kapott helyet, de a 77. percben Crisetig helyére beküldte őt Donadoni.

Cagliari – Bologna • 0-0

Nagy Dávid