Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Napoli győzelemmel zárt, ezzel pedig kiesett a Crotone – videóval

A nápolyi együttes az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) utolsó, 38. fordulójában hozta a kötelezőt, a Crotone pedig ezzel a vereségével kiesett. Ugyanakkor a Spal, és az Udinese jegyet váltott az élvonalbeli következő szezonra is!

IMG_20180520_204524Hiába küzdött a fehérmezes Crotone, a Napoli sikere miatt búcsúzott az élvonaltól (forrás: twitter.com/sscnapoli)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) utolsó, 38. fordulójában a Napoli a kiesés ellen menekülő Crotone csapatát fogadta.

A meccs favoritja a hazai klub volt, amely a 21. percben már betalált volna, azonban Rui és Insigne összjátéka után utóbbi lőtt mellé. Sokat nem kellett már ezután viszont várni, megszületett az első gól, melyet pedig a nápolyi csapat szerzett! A 23. minutumban Insigne beadása után Milik fejese akadt be (1-0)! A 29. percben Allan lökete kevéssel ment a Crotone kapuja mellé, így ekkor nem változott az eredmény. Nem úgy, mint a 32. minutumban, amikor is újból Insigne labdája után jött a találat, melyet Callejón szerzett (2-0)! Ugyan a 44. percben Callejón újbóli helyzete kimaradt, hiszen védett Cordaz, a vendégek helyzete így sem volt túl fényes.

A folytatásban újból betalálhatott volna a Napoli, ám Mertens lökete a 75. percben a kapufán csattant! A legvégére még jutott egy gól, melyet a vendégek szereztek! A ráadás első percében Martella passzát követően Tumminello tizenhatoson kívüli lövése ment be (2-1)! Azonban az egyenlítés sem jött már össze, vereségével pedig a többi meccs alakulása miatt is búcsúzni kényszerül az élvonaltól a Crotone csapata, míg a Napoli 4 ponttal szerzett kevesebbet másodikként, mint a bajnok Juventus.

Serie A, 38. forduló
Napoli – Crotone • 2-1 (2-0)
Helyszín: Stadio San Paolo, Nápoly. Vezette: Luca Banti
Gólszerzők: Milik (23.), Callejón (32.), ill. Tumminello (90+1.)
Sárga lapok:
Kiállítás:

Napoli: Reina – Hysaj, Raul Albiol, Koulibaly, Rui – Allan (Rog, 77.), Jorginho, Zielinski – Callejón, Milik (Mertens, 68.), Insigne (Hamsík, 75.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Crotone: Cordaz – Faraoni, Ceccherini, Capuano, Martella – Barberis, Mandragora, Rohden (Stoian, 46.) – Trotta (Tumminello, 64.), Simy, Nalini (Ricci, 58.). Vezetőedző: Walter Zenga


Az Atalanta is pályán volt, mely bízott abban, hogy a Milan nem tud nyerni, így pedig bergamói siker esetén a Cagliari otthonában fellépő klub jutott volna be egyenes ágon az Európa-ligába. Könnyű dolga viszont nem volt az Atalanta csapatának, melynek házigazdája a kiesés elkerülése ellen küzdött ezen a meccsen.

A 15. percben Farias fejjel vehette volna be a vendégek kapuját, de Gollini nagyot védett, így nem módosult az eredmény. Az első félidő végéig sem történt változás, így 0-0-s állásnál mehettek szünetre a felek.

A 49. percben Hateboer szerzett volna előnyt az Atalantának, de lövését Cragno kapus kivédte. Nem sokkal ezután, az 52. minutumban Pavoletti bevette a vendégek kapuját, azonban les miatt nem adták meg a Cagliari gólját. A 65. percben Freuler igyekezett gólt lőni, de a hazaiak kapusa menteni tudott, maradt tehát ekkor is a 0-0. A hajrában közel állt a gólszerzéshez a Cagliari, de Ceppitelli szöglet utáni fejese fölé szállt a 82. percben! Öt perccel ezután viszont már nem hibázott a vendégek játékosa! Egy újbóli szögletet követően a 87. percben Ceppitelli fejese ment be, ezzel pedig ekkor bennmaradást ért a hazaiak gólja (1-0)! De nem múlt el izgalmak nélkül a véghajrá, tizenegyest kapott az Atalanta a hosszabbítás első percében, ráadásul a gólszerző Ceppitelli megmozdulása nyomán! A ráadás 3. percében a labda mögé Caldara állt, ám fellélegezhettek a hazaiak, az Atalanta játékosa ugyanis fölé vágta a labdát! Végül tehát 1-0-s sikerével a Cagliari élvonalbeli klub maradt, míg az Atalanta az Európa-ligába jutásért selejtezőt játszhat!

Cagliari – Atalanta • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Ceppitelli (87.), ill.


A Spal győzelmi kényszerben lépett pályára a kiesés elkerülése érdekében, amikor is a genovai Sampdoria csapatát látta ma vendégül.

A hazai gárda mindent megtett az élvonalban maradás érdekében, és már a 2. percben betalált, de Mattiello gólját les miatt nem adták meg! Sokat így sem kellett várni, a nagy erőbedobással kezdő Spal a 4. minutumban Antenucci tizenegyese révén előnybe került (1-0)! Gól a szünetig már nem született, azonban a Sampdoria megfogyatkozott, ugyanis a 33. percben Caprari megkapta második sárga lapját is!

A szünet után a Spal pedig nagyszerűen folytatta a meccset, két gyors gólt szerzett a hazai gárda! Az 50. percben Viviani beadása után Grassi fejese landolt a kapuban (2-0), majd két perccel ezután Antenucci megszerezte saját maga második találatát is (3-0)! Háromgólos előnye tudatában lényegében biztosan bennmaradó volt az emberelőnyben futballozó Spal csapata. Igyekezett folytatni a gólgyártást ráadásul a hazai gárda, de Paloschi lövését Belec hárította a 62. percben! Ezután kevéssel a Sampdoria azért szépíteni tudott, így Kownacki révén módosult az eredmény a 66. minutumban (3-1)! Paloschi a hosszabbítás 2. percében ugyan betalált, de a Spal 4. gólját les miatt nem adták meg, a hazaiak azonban így is elkerülték a kiesést!

Spal – Sampdoria • 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Antenucci (4. – büntetőből, 52.), Grassi (50.), ill. Kownacki (66.)
Kiállítás: – , ill. Caprari (33.)


Az Udinese szamára is izgalmas maradt a bajnoki hajrá, hiszen a kiesés közelébe sodródott a csapat, amely a zárás alkalmával a Bologna együttesét fogadta.

A meccs 30. percében született meg az első, egyben utolsó gól, melyet Barak passza után Fofana szerzett, így múltkori sikere után újból győzni tudott az Udinese (1-0)! Lasagna ugyan a 35. percben a hazaiak második gólját is megszerezte, de les miatt azt a találatot nem adták meg. A vége tehát 1-0 lett, a vendégek oldalán Nagy Ádám pedig a kispadról nézhette végig a találkozót.

Udinese – Bologna • 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Fofana (30.), ill.


A Chievo – Benevento meccsnek már nem volt tétje, a hazaiak ugyanis az élvonalban folytatják a küzdelmeket, míg az újonc vendégek már korábban kiestek.

A 35. percben úgy tűnt, a hazaiak Inglese révén előnybe kerültek, azonban Inglese találatát les miatt érvénytelenítették. Ami azonban korábban nem jött össze, az 50. minutumban sikerült, amikor is Inglese a kipattanót jutatta a kapuba, ezzel előnyt szerzett a Chievo (1-0)! Ez volt a mérkőzés egyetlen találata, amely egyben a Benevento búcsúját is jelentette az élvonalból.

Chievo – Benevento • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Inglese (50.), ill.

Nagy Dávid