Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: Botrány! Félbeszakították a meccset, de megvédte címét a Legia!

A lengyel élvonalbeli bajnokság (Ekstraklasa) utolsó fordulójában a címvédő Legia Varsó a rivális Lech Poznan otthonában biztosította be a klub történelmének 13. bajnoki címét.

Ddp1fQtV4AA7ZYG

A lengyel Ekstraklasa utolsó fordulója izgalmas véghajrát tartogatott a szezon zárásaként. A címvédő Legia Varsó együttese a rivális Lech Poznan otthonában bajnokavatásra készült, miután egy döntetlen is elég volt a varsói együttesnek a történelmük 13. bajnok elsőségükhöz. A tabella második helyén álló Jagiellonia együttesének mindenképpen győzni kellett hazai közönségük előtt és bízni abban, hogy a Lech legyőzi a varsói együttest.

A Jagiellonia hazai pályán hátrányból fordítva, legyőzte a Wisla Plock együttesét Runje és Sheridan góljival. A Poznan otthonában vendégeskedő Legia Varsó együttese magabiztosan vezetett egészen a 69. percig Antolic és Kucharczyk góljaival. A 81. percben azonban a játékvezető szurkolói rendbontás miatt félbeszakította a találkozót. Ez pedig jelen állás szerint azt jelentheti a zöld asztal mellett dőlhet a lengyel bajnok cím sorsa. Jelen állás szerint a Jagiellonia beérte és megelőzte a címvédő Legia együttesét.

Ezt követően a szövetség a szurkolói rendbontás miatt 3-0-ás megállapított eredménnyel a varsói együttesnek adta a három pontot ami a klub történetének 13. bajnoki elsőségét jelentette.e

Jagiellonia – Plock 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Runje (44.), Sheridan (65.) ill. Kante (35.)

Lech Poznan – Legia Warszawa 0-2-es állásnál szurkolói rendbontás miatt félbeszakítva 
Gólszerzők: Antolic (9.), Kucharczyk (69.)

A lengyel bajnokság végeredménye:

lengyelvegso

Tabella: eredmenyek.com

Képek forrása: Legia twitter oldala