Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Neymar stílusosan tért vissza a brazil válogatottba – videóval

A tizenegy nap múlva rajtoló oroszországi labdarúgó-világbajnokságra való felkészülés jegyében találkozott ma délután Brazília és Horvátország válogatottja. A barátságos mérkőzés semleges helyszínen került megrendezésre, méghozzá a Liverpool stadionjában, azaz az Anfield Roadon.

casemiromodric

A Real Madrid játékosai sem tudták felpörgetni az első félidőt. (kép: mirror.co.uk)

A Liverpool pályája az idei szezonban jobbnál jobb meccseknek adott otthont több különböző sorozatban is, azonban a ma délutáni Brazília-Horvátország felkészülési meccs nem nagyon illik bele a sorba. A két nemzeti tizenegy ugyanis nem túl mozgalmas első félidőt produkált, amit remekül leír a kaput eltaláló lövések száma, mely mindösszesen egy volt. Nem ezt vártuk a csapatoktól, még akkor sem, ha tudjuk, hogy barátságos meccsről van szó, hiszen remek labdarúgók voltak a pályán, de ezt a 45 perc során nem nagyon bizonyították be nekünk nézőknek.

neymarback

Neymar 98 nap után visszatért! (kép: mirror.co.uk)

A szünetben aztán megtörtént az, amire már sok-sok labdarúgást szerető ember várt. A februárban megsérült Neymar visszatért a pályára a 46. percben Fernandinhot váltva. A világ legdrágább játékosának pedig nem is kellett olyan sok idő, hogy megmutassa mire is képes. A 69. percben Coutinhotól kapott remek labdát a tizenhatoson belül, majd a horvát védőket megforgatva kíméletlenül bevarrta a labdát Subasic kapujába. A 93. percben még Firmino bebiztosította a győzelmet egy szép átemelős találattal, ami egyben a találkozó végét is jelentette. A Selecao tehát könnyedén, keveset kiadva magából hozta ezt az eredményt, míg a horvátok kicsit aggódhatnak, hiszen eléggé szenvedősnek tűnt a játékuk. Igaz, nem most kell bizonyítani, hanem majd június 14-től.

Brazília – Horvátország 1-0 (0-0)
Helyszín: Anfield Road (Liverpool, Anglia); Vezette: M. Oliver
Gólszerzők: Neymar (69.), Firmino (90+3) ill. –

Brazília: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda (Marquinhos 65.), Marcelo (Filipe Luis 60.) – Paulinho, Casemiro, Fernandinho (Neymar 46.) – Willian (Taison 82.), Gabriel Jesus (Firmino 60.), Coutinho (Fred 81.); Szövetségi kapitány: Tite

Horvátország: Subasic – Vrsaljko (Jedvaj 87.), Lovren, Corluka (Caleta-Car 52.), Vida – Badelj (Brozovic 61.), Rakitic (Bradaric 83.) – Perisic, Modric (Kovacic 58.), Rebic (Pjaca 64.) – Kramaric; Szövetségi kapitány: Z. Dalic