Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Carlos Queiroz egyértelmű üzenete Portugáliának!

Irán szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz meglehetősen szimpatikus nyilatkozattal rukkolt elő a hétfő esti Portugália elleni találkozót megelőzően.

(Kép: as.com)

“Megtiszteltetés, hogy itt lehetünk a világbajnokságon, és még mindig küzdhetünk az álmunkért. Reménykedve, elkötelezettséggel telve várjuk a Portugália elleni meccset, hiszen szeretnénk történelmet írni azzal, hogy továbbjutunk.” – Kezdte hivatalos sajtótájékoztatóját az iráni kapitány, aki mint tudjuk, nagyon is jól ismeri hazája válogatottját.

“Portugália erős csapat, a világbajnoki címre is esélyes. Ettől függetlenül a mi filozófiánk ugyan az marad, mint eddig. Az ellenfelet tisztelve, realistán, szenvedéllyel telve készülünk futballozni. Nem azért vagyunk itt, hogy szimpatikus vesztesek legyünk! Azért jöttünk, hogy méltósággal és büszkeséggel küzdjünk a célunkért.” – Folytatta Queiroz, aki mint kiderült, a realista (ralistic), szenvedély/romantikus (romantics) és a tisztelet (respect) szavakkal motiválja övéit a világbajnokság során. Mindezt a nemzetközi sportsajtó találóan el is nevezte a három ‘R’ taktikájának, az angol megfelelők kezdőbetűi után.

Queirozékat azonban egy negyedik ‘R’ is foglalkoztathat, mégpedig Ronaldo. Az ötszörös Aranylabdás klasszis megállíthatatlannak tűnik a vb-n, ellenállhatatlan formában futballozik. Az MU-ból és a portugál válogatottból CR-t jól ismerő Queiroz szerint tisztelik Ronaldot, de szeretnék megállítani. “A játékosaim közül sokan még az álmaikban sem remélték, hogy egy napon Cristiano ellen futballozhatnak! Izgatottan is várják a találkozót! Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy nincs veszíteni valónk, és azt is pontosan tudjuk, hogy melyen fantasztikus sikert érhetünk el! Egy valamit ígérhetek, koncentráltan fogunk futballozni, az első perctől kezdve 100%-ot, vagy többet kell nyújtanunk. Mindemellett reméljük, a szerencse is velünk lesz, hiszen arra mindig szükséged van a futballban.” – Zárta mondandóját az esti meccs kapcsán Carlos Queiroz.