Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea nem szeretné elengedni Loftus-Cheeket

Újabb Chelsea-akadémista érik be ezekben a napokban: Ruben Loftus-Cheek, a kékek neveltjeként most épp a világbajnokságon bizonyít Anglia válogatottjában, amit Londonban is kiemelt figyelemmel követnek.

The Sun

Jelen állás szerint nagyon úgy fest, hogy Loftus-Cheek a vb után a Chelsea-ben folytatja majd a pályafutását. Pedig a fiatal középpályás értéke most épp emelkedni látszik: Panama ellen a kezdőben kapott helyet Anglia válogatottjában és a későbbiek során is nagy szerep hárulhat még rá.

Londonban azonban nem szeretnék őt csak úgy elszórni néhány millió fontért – megtartanák saját nevelésüket és maguk szeretnének profitálni a képességeiből.

A 22 éves játékos azonban korábban már kijelentette, hogy nem szeretné a cserepadot koptatni. Tavaly is azért került kölcsönbe a Crystal Palace-hoz, hogy játsszon, ez pedig mint utólag kiderült nagyon jó döntésnek bizonyult. Épp ezért adja magát a dolog, hogy ezúttal is elpasszolják őt kölcsönbe, de a Telegraph szerint erre jelen állás szerint nem kerül majd sor.

Az a klub álláspontja, hogy nem számít ki lesz majd a menedzser a következő szezonban (hiszen ezt még mindig nem jelentették be), Loftus-Cheek marad majd a klubnál, mert rá hosszú távon meghatározó emberként számítanak. A középpályásnak 3 éve maradt még a Chelsea-s szerződéséből, márpedig ha ezt meg szeretnék hosszabbítani a vezetők, jobb lenne kicsit a kedvére tenni és emelni mondjuk a fizetését, vagy elengedni őt kölcsönbe, ha nagyon menni akar. A Crystal Palace-nál amúgy tárt karokkal várnák őt még egy szezonra, ahogy a West Ham és az Everton is érdeklődik.

Innentől a dolog már csak a klubon és az új edzőn múlik (akárki is lesz az).