Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo madridi karrierje számokban

Cristiano Ronaldo klubváltása sokként ért sok futball-rajongót, főleg a Real Madrid híveit. A portugál 9 évet töltött a spanyol fővárosban, ezalatt pedig eszméletlen mennyiségű gólt, rekordot és trófeát gyűjtött be. Lássuk, mit jelent ez számokban!

Cristiano Ronaldo megnyert mindent, amit egyéni és klubszinten is lehetséges a Real Madriddal, ezért nem csoda, hogy máris a klub legendái között tartják számon. Gólok, rekordok és trófeák sorát hagyja maga mögött, amivel beírta magát a Real Madrid és a futball történelemkönyvébe is. Lássuk, hogy mit jelent ez a számok nyelvén!

1. Az Aranylabdák és a többiek: 

Cristiano Ronaldo több egyéni díjat is bezsebelt. A Manchester Unitedból egyszeres Aranylabdásként érkezett Madridba, majd a 9 év alatt megtoldotta ezt még néggyel, így beérve Lionel Messit.

Hivatalos létezése óta, azaz a legutóbbi két évben ő nyerte el a FIFA Legjobb Játékosa-díját, három alkalommal pedig az UEFA Legjobb Játékosa-díját.

A spanyol bajnokságban töltött ideje alatt háromszor kapta meg az Aranycipőt, amelyet az európai bajnokságok legjobb góljövőjének adnak, a Bajnokok Ligájában pedig zsinórban hatszor lett a gólkirály. 

Kapcsolódó kép

2. A Real Madriddal szerzett trófeák:

A portugál klasszis minden trófeát megnyert a királyiakkal, amit csak lehetséges. Ronaldo négy alkalommal emelhette a magasba a BL-trófeát a Real Madrid játékosaként, kétszeres spanyol bajnok lett, és ugyanúgy kétszer nyerte meg a spanyol Király-kupát is. Ezek mellett három Klubvilágbajnokságot, három UEFA Szuperkupát és két Spanyol Szuperkupát nyert.

Képtalálat a következőre: „cristiano ronaldo goal”

3. Minden meccsén szerzett legalább egy gólt: 

Ronaldo egészen elképesztő módon termelte a gólokat. 2009-ben mint szélső érkezett Madridba, 2018-ban pedig csatárként távozott. 438 mérkőzésen 450 gólt szerzett, ami 1,03-as góltátlagot jelent. Ebből 312-t a spanyol bajnokságban lőtt, 105-öt a Bajnokok Ligájában, 22-t a Király-kupában, 6-ot a Klubvilágbajnokságon, 4-et a Spanyol Szuperkupában, 2-t pedig az UEFA Szuperkupa mérkőzéseken jegyzett.

Képtalálat a következőre: „cristiano ronaldo goal”

4. A Real Madrid örökös gólkirálya lett: 

Elég nehéz lesz behozni azt a gólmennyiséget, amit a portugál termelt a habfehér mezben. A Real Madrid másik legendáját, Rault előzte meg 450 góljával. A spanyol támadó “csak” 323 alkalommal talált be a hálóba. 

Kapcsolódó kép

5. A Bajnokok Ligája örökös gólkirálya lett: 

Ahogy már ezt korábban is említettük, Cristiano Ronaldo zsinórban hat alkalommal végzett a Bajnokok Ligája góllövőlistájának élén, így elérve a 120-as álomhatárt, amivel a sorozat örökös gólkirálya lett. Őt Lionel Messi követi 100 találattal.