Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Stieber két gólpasszt osztott ki, Rooney eggyel mutatkozott be! – videóval

Magyar idő szerint ma hajnalban játszották le az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga hétvégi fordulójának szinte összes meccsét. Pályán volt mindegyik magyar játékos klubja, de közülük csak a gólpasszok téren duplázó Stieber örülhetett, akinek új csapattársa, Rooney is bemutatkozott, szintén gólpasszt szerezve!

Rooney (balra) győzelemmel és gólpasszal mutatkozott be a ligában! (forrás: twitter.com/dcunited)

Magyar idő szerint ma hajnalban bonyolították le az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga hétvégi fordulójának a javát. A DC United mérkőzése magyar szempontból is fontos volt, ráadásul Wayne Rooney is most mutatkozott be a washingtoni csapatban! Az amerikai fővárosban az ellenfél a kanadai Vancouver Whitecaps csapata volt, amely kétgólos vereséget szenvedett. Az első játékrészben a kezdőben pályára lépő Stieber a 27. percben Asad számára adott gólpasszt (1-0)! A fordulásig már nem esett több gól, az 56. minutumban pedig pályára lépett a Manchester United korábbi klasszisa a hazaiaknál, azaz Wayne Rooney, aki Mattocks helyét vette át! A 69. percben Stieber folytatta a gólpasszok termelését, ekkor ugyanis Arriola találatát megelőzően készített elő (2-0)! A 80. percben Arriola pedig gólok téren duplázott, miután a debütáló Rooney is kiosztott neki egy asszisztot (3-0)! A meccs már eldőlt, de azért a ráadás 4. percében még szépített a vendégek tehetsége, Davies, ezzel kialakítva a találkozó végeredményét (3-1)! Jól sikerült tehát a DC United új stadionjának avatója, és Rooney bemutatkozása, melyek mellett Stieber újból kiemelkedő kulcsa volt a washingtoni klub győzelmének!

MLS, alapszakasz
DC United – Vancouver Whitecaps • 3-1 (1-0)
Helyszín: Audi Field, Washington – 20.504 néző
Gólszerzők: Asad (27.), Arriola (69., 80.), ill. Davies (90+4.)


Pályán volt Sallói Dániel is, aki a kezdőben kapott helyet csapata idegenbeli meccsén, melyet a New York Red Bulls otthonában vívott meg. A hazaiak ötgólos meccsen nyertek 3-2-re, pedig a vendégek vezettek 2-1-re is, ám a meccs utolsó harmadában duplázott Rzatkowski, így kialakítva a végeredményt. A hazaiak sikerét a gólvágó Bradley Wright-Phillips alapozta meg, a Kansas számára pedig a klub zsinórban 4. nyeretlen meccsét jelentette a mai.

New York Red Bulls – Sporting Kansas City • 3-2 (1-1)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 16.793 néző
Gólszerzők: Bradley Wright-Phillips (4.), Rzatkowski (72., 79.), ill. Russell (8.), Espinoza (51.)


Nikolics Nemanja klubja is idegenben szerepelt, méghozzá a texasi FC Dallas vendégeként. A Chicago magyar gólvágója ezúttal a kispadon volt a mérkőzés során, csapata pedig 3-1-es vereséget szenvedett. A hazaiak 1-0-s vezetésénél vendég részről Conner gyűjtötte be második sárga lapját a 70. percben, majd emberhátrányban kapott még két gólt – az utolsót büntetőből – a Fire, amely a hajrában azért így is tudott szépíteni. A vendégek részéről egyébként nem csak Nikolics nem játszott, minden alapemberét pihentette Veljko Paunovic mester, hiszen klubja magyar idő szerint szerdára virradóra a Lousville vendéglátójaként játszik negyeddöntőt a US Open-kupában!

FC Dallas – Chicago Fire • 3-1 (1-0)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco
Gólszerzők: Gruezo (27.), Acosta (74.), Ziegler (81. – büntetőből), ill. Bronico (86.)
Kiállítás: – , ill. Conner (70.)


Németh Krisztián klubja, a New England Revolution a Los Angeles Galaxy vendéglátója volt. Az ötgólos mérkőzés két kiállítást is hozott, és az elsőt ugyan a hazaiak könyvelhették el, ugyanis Penilla a 23. percben azonnali piros lapot kapott, a klub mégis vezetést tudott szerezni, majd a vendégek egyenlítése ellenére még a félidő vége előtt újból előnyre tett szert! A vendégeknél Ashley Cole kapta meg második sárga lapját a 85. percben, ám a Los Angeles-i gárda elképesztő hajrát produkált, hiszen a 92. és 93. percben is betalált, Pontius pedig ezzel másodjára is bevette a hazaiak kapuját, így a Galaxy megszerezte a 3-2-es győzelmet, ráadásul úgy, hogy az utolsó két találatnál egyaránt Alessandrini volt az előkészítő! Hazai részről Németh Krisztián nem kapott sok lehetőséget, hiszen a 90. percben léphetett pályára.

New England Revolution – Los Angeles Galaxy • 2-3 (2-1)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 36.573 néző
Gólszerzők: Fagundez (28.), Caicedo (45.), ill. Pontius (38., 90+3.), Romney (90+2.)
Kiállítás: Penilla (23.), ill. Cole (85.)


A New York City hazai környezetben aratott 2-0-s sikert két hajrábeli góllal a Columbus Crew vendégjátéka alkalmával. A legvégén a vendégeknél egy kiállításra is sor került, de ez már lényegében nem befolyásolt a mai meccsen semmit. A New York-i klub zsinórban harmadik sikerét aratta, és a Keleti Főcsoportban második, azonos pontszámmal, mint az éllovas Atlanta United, míg a Columbus zsinórban a második vereségét hozta össze.

New York City – Columbus Crew • 2-0 (0-0)
Helyszín: Yankee Stadium, Bronx – 21.085 néző
Gólszerzők: Medina (80.), Tinnerholm (90.), ill. –
Kiállítás: – , ill. Sosa (90+3.)


A címvédő Toronto FC is a pályán volt, méghozzá idegenben, és újból vereséget szenvedett! Az Orlando City 2-1-es sikert aratott, a vendégeknek pedig csak a ráadásban sikerült szépíteniük Hagglund révén, akinek Giovinco adta a gólpasszt. Az Orlando ezzel a sikerével három vesztes találkozót követően nyert, míg a kanadai címvédő ezzel együtt öt meccse nem tud nyerni, melyből ráadásul négy vereség volt!

Orlando City – Toronto FC • 2-1 (1-0)
Helyszín: Orlando City Stadium, Orlando – 23.420 néző
Gólszerzők: Schuler (34.), Dwyer (48.), ill. Hagglund (90+4.)


A Minnesota United – Real Salt Lake találkozó öt gólt, és 3-2-es hazai sikert hozott. A hazai gárda a 0-0-s első félidőt követően hármat vágott, az első és harmadik gólnál pedig Quintero felelt a gólpasszokért, sőt, a második találatot ő maga szerezte! A vendégek pedig későn ébredtek, és hiába duplázott Plata, pontot már nem tudott szerezni a vendég együttes.

Minnesota United – Real Salt Lake • 3-2 (0-0)
Helyszín: TCF Bank Stadium, Minneapolis – 23.667 néző
Gólszerzők: Ibson (51.), Quintero (62.), Ibarra (68.), ill. Plata (77., 85.)


A Montreal Impact hazai környezetben győzte le 2-0-ra, ezzel hozva a papírformát, míg a vereséget elszenvedő San José Earthquakes csapata már 11 meccse nem tudott ezzel együtt nyerni, ráadásul úgy, hogy ebből csupán 4 döntetlen volt! A hazaiak góljait Taider, és Piatti szerezték, utóbbi az elsőnél gólpasszt jegyzett, ezzel a sikerével pedig a Montreal a legutóbbi 8 meccséből 6 alkalommal győzött, és csak 2-szer szenvedett vereséget.

Montreal Impact – San José Earthquakes • 2-0 (1-0)
Helyszín: Stade Saputo, Montreal – 15.485 néző
Gólszerzők: Taider (8.), Piatti (74.), ill.

 


A Colorado Rapids – Houston Dynamo összecsapás nem hozott gólt, ezzel az eredménnyel pedig a hazaiak már három meccse nyeretlenek, míg a vendégek ugyanennyi ideje veretlenek.

Colorado Rapids – Houston Dynamo • 0-0
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park, Commerce City – 14.327 néző