Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: Elképesztően fordultos, drámai fináléban győzött Portugália! – videóval

Ma véget ért a finnországi U19-es Európa-bajnokság, melynek fináléjában Olaszország és Portugália feszült egymásnak. A végletekig kiélezett döntőt végül a portugálok nyerték meg, pedig az olaszok többször is visszajöttek a végül hét gólt hozó mérkőzésbe!

Óriási küzdelemben dőlt el a végső győztes kiléte az U19-es Európa-bajnokság fináléjában! (forrás: twitter.com/UEFAcom)

Az olaszok és a portugálok játszottak ma a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság fináléját. A döntő első gólja az első játékrész ráadásában született meg, amikor is Portugália részéről Jota vette be a kaput (0-1)! A fordulást követően megduplázta előnyét a 72. percben Trincao révén Portugália, az ibériaiak pedig zsebben érezhették az aranyérmet (0-2)! Azonban jött Kean, az olaszok gólvágója, aki két percben belül kétszer is betalált! Előbb, a 75. percben szépített Kean (1-2), majd a következő minutumban már egyenlített is (2-2)! Hamar jött tehát a második portugál gólra nem csak a szépítő találat, hanem a válasz is, a 2-2-es eredmény pedig maradt a rendes játékidő végéig, így jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A ráadás első félidejének végén, akárcsak a rendes játékidő első játékrészének végén, újból betalált Jota, aki ezzel duplázott, a portugálok pedig újból előnybe kerültek, immár a 104. percben (2-3)! Az olaszok azonban ezt nem hagyták annyiban, és drámai körülmények között dőlt el a finálé! Csupán három perc telt el a portugálok újabb vezető tálalata, és az olaszok újabb egyenlítő gólja között! A 107. perben Scamacca egalizált (3-3)! Viszont jött a döntő hetedik gólja is, amit a portugálok szereztek! Futószalagon jöttek a találatok, ugyanis a 109. minutumban a két gólt szerző Jota passzát követően Correia állította be a végeredményt (3-4)! Ugyan volt még hátra a hosszabbításból 11 perc, több gól már nem esett, így hiába jött vissza többször is a meccsbe, és volt esélye az aranyérem megszerzésére az olaszoknak, a portugálok emelhették magasba az U19-es Európa-bajnoknak járó serleget! Kiváló döntő volt, sok-sok izgalommal, és fordulattal, ami sokáig emlékezetes fog maradni.

U19-es Európa-bajnokság, Finnország • Döntő
Olaszország – Portugália • 2-2 (0-1), hosszabbítás után: 3-4
Gólszerzők: Kean (75., 76.), Scamacca (107.), ill. Jota (45+1., 104.), Trincao (72.), Correia (109.)

VIDEÓ HAMAROSAN!