Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: felemás napot zártak légiósaink – íme az összes eredmény

Immáron csak egyetlen párharc választja el a továbbjutókat a főtáblától az Európa-ligában, ahol több honfitársunk is érdekelve volt. Akadt, akinek jól ment, de volt olyan is, aki hiába játszott jól, csapata búcsúzott. S meglepetések is voltak a csütörtöki visszavágókon.

A nap a papírforma eredmények mellett a vaskos meglepetéseké volt. Ki gondolta volna például, hogy a luxemburgi Dudelange kiejti a lengyel bajnokot? Vagy a Zenit nyolcat vág a Dinamo Minszknek, ráadásul emberhátrányban?! Nos, nemcsak, hogy ledolgozta hátrányát az orosz együttes, de a hosszabbításban újabb négy gólt rámoltak be a széteső, a labdával csak mutatóban találkozó fehéroroszoknak. A Zenitben a prímet ezúttal Dzyuba vitte, aki a rendes játékidő végén kettőt, majd a hosszabbításban is bevágott egy gólt. Rajta kívül a csereként beálló Mak duplázott.

Érdekesség még a játéknapról, hogy az albán Kukesi két tizenegyessel gyűrte le a grúz Kutaisi gárdáját, mégis a grúzok léptek a következő körbe.

Eredmények (kiemelten a magyaros csapatok):


Kajrat Almaty – Sigma Olomuc 1-2

A visszavágón hiába állt be Eppel Márton a Kajratba már az első félidőben, s szerzett gólt a második derekán, a csehek megerőltetés nélkül jutottak a Play-off-ba. Elek Ákos végigjátszotta az összecsapást.

APOEL – H. Beer-Sheva 3-1

A Sallai Rolandot nyolcvankilenc percig foglalkoztató ciprusiak bár hátrányba kerültek, az utolsó tíz percre fordulva fordítottak, majd a ráadás perceiben újabb gólt szereztek s léptek a következő körbe. A krónikához tartozik, hogy az ötödik percben félbe kellett szakítani az összecsapást, a folytatásra majd’ húsz percet kellett várni.

CFR Cluj – Alashkert 5-0

Lang Ádám ismét csak a kispadról nézte végig, amint a kolozsváriak leiskolázzák örmény riválisukat.

Midtjylland – TNS 3-1

A védelem tengelyében Korcsmár Zsolt irányított, s a dánok simán győzték le walesi ellenfelüket, így a főtáblára jutásért a Vidi ellen búcsúzó Malmö következik.

Molde – Hibernian 3-0

Nem volt jó napja Bogdán Ádámnak, aki visszatért a skótok kapujába, de a norvégok ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek.

FCSB – Hajduk 2-1

Gyurcsó Ádám a kispadon kezdett a horvátoknál, a hatvanötödik minutumban küldte pályára edzője, míg Futács Márkó ezúttal a meccskeretbe sem került be. Sokáig vezetett a román gárda, ám tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Said egyenlített a horvátoktól, de ezzel nem volt vége a találkozónak. Már-már továbbjutónak érezhette magát a két magyart foglalkoztató spliti együttes, amikor a ráadás harmadik percében Gnohere másodszor is vezetéshez, egyben győzelemhez jutatta a románokat.

Rapid Wien – Slovan Bratislava 4-0

Az osztrákoknál Szántó Tamás sérült, míg a másik oldalon Holman Dávid csak a kispadon kapott helyet, így elmaradt a magyaros párharc.

Craiova – RB Leipzig 1-1

Ezúttal még keretbe sem került a magyar válogatott Gulácsi Péter, együttese nélküle is kiharcolta a továbbjutást, amely egy pillanatig nem forgott veszélyben.

Dudelange – Legia Warsawa 2-2

Nagy meglepetésre a luxemburgi bajnok búcsúztatta a lengyel gárdát. Nagy Dominik kezdőként hetven percet játszott a varsóiaknál.

További topligás együttesek eredményei:

Burnley – Basaksehir 1-0 – h. u.

Arra nem számított senki, hogy a török együttes hosszabbításos csatára készteti a világ egyik legerősebb bajnokságából érkező társaságot, ehhez képest az angolok igen nehezen törték fel a kisázsiaiak védelmét, ennek továbbjutás lett a jutalma.

Bordeaux – Mariupol 2-1

Kettős győzelemmel, magabiztosan lépett a rájátszásba a francia együttes, amelyet egy éve a Vidi búcsúztatott a sorozattól, igaz, a visszavágó nem alakulhatott volna szorosabban, főleg az összecsapás hajrája.

Zalgiris – Sevilla 0-5

Nolito és Sarabia megint elintézte. Az Újpest elleni kiütéses párharcot követően a litván Zalgiris Sevillában kihúzta szűk 1-0-s vereséggel, a visszavágón azonban érvényesült a papírforma, az andalúzok könnyedén jutottak a rájátszásba.

További eredmények (vastaggal a továbbjutók):

Niedercorn – UFA 2-2
AEK Larnaca – Sturm Graz 5-0
HJK – O. Ljubljana 1-4
FC Köbenhavn – CSZKA Sofia 2-1
Kukesi – T. Kutaisi 2-0
Suduva – Spartaks 0-0
Zenit – D. Minszk 8-1 – h. u.
Luzern – Olympiakos 1-3
Maccabi Tel-Aviv – Pjunyik 2-1
Breszt – Apollon 1-0
LASK Linz – Besiktas 2-1
Atalanta – H. Haifa 2-0
Basel – Vitesse 1-0
Bröndby – Zlatibor Voda 2-1
Zrinskij – Ludogorec 1-1
Lech Poznan – Genk 1-2
Maribor – Rangers 0-0
Feyenoord – Trencín 1-1
Gent – Jagiellonia 3-1
Partizan – Nordsjaelland 3-2
Rijeka – Sarpsborg 0-1
Rosenborg – Cork City 3-0
Valur – Sheriff 2-1
Braga – Zorya 2-2