Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az első forduló 5 címlapra kívánkozó sztorija!

Az AS című sportnapilapnál összegyűjtötték azt az általuk öt legérdekesebbnek vélt ‘sztorit’, mely a spanyol bajnokság első hétvégéjén a legnagyobb figyelmet kaphatja.

Spanyolországban mindenki hangolódik már a La Liga péntek esti idényrajtjára! Így tett az AS is, és a madridi sportnapilapnál feltettek öt olyan kérdést, melyek szerintük a spanyol foci igazi szerelmeseit biztosan foglalkoztatják a szezonrajt előtt.

1. Ki védi majd a Real Madrid kapuját?

Florentino Pérez elnök úr évek óta ígérte, végre Thibaout Courtois személyében megérkezett az új kapus a Real Madridhoz. Kérdés miként hat az amúgy kiváló belga hálóőr érkezése a csapategységre, lévén, hogy Keylor Navasnak azért elévülhetetlen érdemei voltak a blancók közelmúltbeli sikereiben. Érdekes lesz, hogy kit válasz Julen Lopetegui kezdőkapusának a Getafe ellen.

2. Hogyan alakul a Valencia – Atlético derbi?

Az Atléticónál nem titkoltan nagy terveket szövögetnek az új idényre. Maradt Antoine Griezmann, és klub még el is költött gyorsan 120 millió eurót a nyáron kerete megerősítésére. Az újdonsült európai Szuperkupa-győztesnél azonban nehezebb bajnoki rajtra talán csak a Barca vagy a Real ellen készülhetnének! Ugyanis a “matracosok” az elmúlt idényben végre önmagára találó, a nyáron kevin Gameiroval, vagy Mitcy Bathshuayival is erősítő Valencia otthonában vendégszerepelnek hétfő este. Minden szempontból érdekes meccs lesz. Úgy is kérdezhetnénk: Mire megy majd a támadófocit preferáló Valencia a liga legjobb védelme ellen?

3. Az idei a Real Betis történelmi idénye lesz? 

A legutóbb hatodik, az Európa-liga főtáblájára készülő Betisnél nem titkoltan nagy terveket szövögetnek. A tavalyi sikercsapat egyben maradt, ráadásul a La Liga-menő Takeshi Inui, Sergio Canales, vagy éppen a Portugál válogatott alapembere, William Carvalho azonnali erősítést jelenthet Sevilla zöldebbik felén. Quiqu Setién mester irányításával a nagy múltú klubnál legalább szeretnék megismételni az elmúlt idénybeli bajnoki szereplést, ehhez első lépésként a pénteki nyitányon a Levantét kell elgyőzni hazai környezetben.

4. Theo Hernández-nek vajon jót tesz a kölcsönszerződés?

A Real Madridból a Real Sociedadhoz kölcsönbe távozó balhátvéd első madridi idényében lényegében csak szenvedett. Most a baszkoknál kivirágozhat, mégpedig sokan azt várják tőle, hogy valami hasonlót produkál, mint azt korábban a Deportivo Alavesnél kölcsönben eltöltött évei alatt tette. Ha minden Theo Hernández és a Real Madrid tervei szerint alakul, a fiatalabbik Hernández-testvér nagyot léphet előre az új idényben, melyet alapemberként futballozhat végig.

5. A börtönből a pályára?

Bár mifelénk kevesebb szó róla, az újonc Huesca színeiben megkapja az esélyt a bizonyításra az a Rubén Semedo, aki nagy reményekkel érkezett tavaly nyáron a Villarrealhoz. Csakhogy a portugál hátvéd az év elején úgy volt, hogy 2 évre is börtönbe kerülhet súlyos testi sértés, és rablás vádjával. A Villarreal fel is függesztette játékosát, aki 140 napot börtönben ‘húzott le’ az év korábbi szakaszában. Az egyébként ígéretes, még mindig csak 24 esztendős hátvédnek a Huesca nyújtott segítő kezet. Semedo az újonc színeiben, egy éves kölcsönszerződése alatt bebizonyíthatja, hogy még mindig a futball a legkedveltebb elfoglaltsága!