Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A Brighton elintézte a Manchester Unitedet – videóval

A Brighton és a Manchester United zárta a vasárnapi PL programot és itt született meg a forduló meglepetése is, ugyanis a hazai csapat lényegében az első félidőben lezárta a találkozót. 

Brighton – Manchester United 3-2 (3-1)
Helyszín: Amex Stadium Vezette: K. Friend
Gólszerzők: Murray (25.), Duffy (27.), Gross 44. b.u.) ill. Lukaku (34.), Pogba (94. b.u.)
Sárga lapok: Murray (67.) ill. Martial (47.)
Kiállítva: –

Brighton: Ryan – Bong, Dunk (Balogun 20.), Duffy, Montoya – March, Propper, Stephens, Knockaert – Gross (Kayal 90.)- Murray (Locadia 93.) Vezetőedző: C. Huton

Manchester United: de Gea – Young, Bailly, Lindelof, Shaw – Fred, Pereira (Lingard 46.), Pogba – Mata (Rashford 46.), Lukaku, Martial(Martial 60.) Vezetőedző: J. Mourinho

Nagyobb elánnal kezdte Jose Mourinho csapata a találkozót a Brighton otthonában, ám a hazai csapat is igyekezett “jelentkezni”. Az első lehetőségek a United előtt adódtak, először Anthony Martial, majd Romeu Lukaku veszélyeztetett, ám mindkét próbálkozás célt tévesztett. Nehezítette Huton mester dolgát, hogy kerete egyik legbiztosabb tagja, Dunk már a 20. percben cserét kért egy rossz belépő miatt. Ennek ellenére nem ment el a hazaiak kedve, mi több a 25. percben Murray révén máris a Brightonnál volt az előny. A csatár parádés gólt pörgetett külsővel de Gea kapujába. És ha egy üzlet beindul, márpedig ez beindult, mivel Murray gólja után két perccel újra robbant a stadion. Ekkora Duffy talált be egy szöglet utáni kavarodásból, így 27 perc elteltével már két gólos volt Hutonék előnye. A “Vörös Ördögök” azonban jól reagáltak. Lukaku révén a 34. percben visszajöttek a mérkőzésbe. De sokáig nem reménykedhettek, mivel Bailly rossz belépője után a 44 percben büntetőhöz jutott a Brighton, amit Gross értékesített, így hatalmas meglepetésre a fél idei pihenőre 3-1-el vonulhattak le a felek.

A második játékrészben a játék képe úgy nézett ki, ahogy arra számítani lehetett, a United próbálta a kapuja elé szegezni a hazai csapatot, ám ez nem úgy sikerült, ahogy azt Jose Mourinho elképzelte a szünetben. A legnagyobb lehetőség Pogba előtt adódott, ám az is egy távoli lövés volt, tehát igazi kidolgozott akciót (sem) nem tudott felmutatni a United. Ennek köszönhetően megmaradt a Brighton előnye, akik tökéletesen beérték a kontrára épülő játékukkal, ráadásul ki sem voltak téve óriási nyomásnak. A 94. percben Fellaini ugyan még kiharcolt a csapatának egy büntetőt, amit Pogba értékesített, így a szépségtapasz összejött. Ez a 3-2-es hazai siker kétségkívül a forduló meglepetése, ám a Brighton teljesen megérdemeltem tartotta otthon a 3 pontot, a gyenge, erőtlen Manchester United ellen.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Képek forrása: www.premierleague.com