Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: izgalmas döntetlen a nyitóforduló rangadóján – videóval

Már a spanyol bajnokság első fordulójában találkozott egymással a Valencia és az Atletico Madrid. Mindkét csapat eseménydús átigazolási szezonon van túl, így izgalmas mérkőzés volt várható, amit meg is kaphattak a nézők. Mindkét oldal a támadófocit választotta, és a gólok is érkeztek, ám a pontokon végül meg kellett osztozniuk. 

Forrás: laliga.es

Mindkét csapat támadó játékot játszott, egyikük sem állt be védekezni. A Valencia friss igazolása, Daniel Wass az 5. percben eresztett el egy nagy lövést, nagyjából 25 méterről, de Oblaknak nem kellett védenie, a dán nem találta el végül a kaput. Az Atletico is szép támadásokat vezetett, de többször is lesre futottak. A 16. percben Rodrigo szánta el magát egy lövésre a tizenhatos széléről, és a labda csak centikkel kerülte el a kaput. Egy perccel később Diego Costa is kapura lőtt, de Neto könnyedén védte a próbálkozást. A Valencia birtokolta többet a labdát, ám a 26. percben mégis az Atletico Madrid szerezte meg a vezetést. Griezmann látta meg jól, hogy Correa teljesen üresen áll a kapu előtt, az argentin pedig egy gyönyörű átvétel után a hálóba lőtte a labdát. A Valencia a gól után nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani, de a madridiak sem rohamozták a hazaiak kapuját, ám a hosszabbítás második percében Garay húzta vissza a kapura törő Diego Costát, ami után szabadrúgással jöhetett az Atletico. Ez sem lett végül veszélyes, mert Diego Costa ellökte a védőjét, hogy a labdához férjen a beívelés után.

A második félidőt az Atletico Madrid kezdte jobban, ők is irányították a játékot. Az 52. percben Juanfran gyönyörű indítása után Correa adta be tökéletesen a labdát, amire nem ért oda Diego Costa, de Lemar megmentette és lepasszolta Saulnak, aki végül nem találta el a kaput. Az 56. percben azonban egy fantasztikus támadás után kiegyenlített a Valencia. Kondogbia tette át a másik oldalra a labdát Wassnak, aki fantasztikus passzt adott Rodrigónak, ő pedig kilőtte Oblak mellett a hálót. Bele is húzott a Valencia a gól után, sokkal bátrabban támadtak, a 65. percben ráadásul egy szöglet után Gabriel találta el a jobb kapufát a fejesével. A mérkőzés végére az Atletico is belehúzott, érezte, hogy még megnyerheti ezt a meccset, de a Valencia jól védekezett. Több szögletet is lőhetettek, de egyből sem sikerült eltalálniuk a kaput. A hazaiak a végére inkább kontrákra rendezkedtek be. A 88. percben az egyik ilyenből meg is szerezhették volna a vezetést, de Wass lövését Oblak védeni tudta. Egy perccel később Batshuayi is gólt szerezhetett volna, ám a passz lehet jobb ötlet lett volna a lövésnél, amit ismét védett a kapus. Az utolsó másodpercekben Gameiro is megszerezhette volna a győztes gólt, ám a biztos passz helyett ő is a lövést választotta, ám az meg nagyon gyengére sikeredett. A próbálkozás után a játékvezető le is fújta a mérkőzést.

Valencia – Atletico Madrid: 1-1 (0-1)
Helyszín: Mestalla stadion (Valencia) Vezette: Gil Mazano
Gólszerzők: Rodrigo (56.) ill. Correa (26.)
Sárga lap: Garay (45.), Rodrigo (70.) ill. Savic (13.), Juanfran (52.), Feliper Luis (63.)
Kiállítás: – ill. –

Valencia: Neto, Gabriel, Piccini, Garay (Diakhaby 67.), Gaya, Wass, Carlos Soler (Batshuayi, 76.), Parejo, Kondogbia, Rodrigo, Santi Mina (Gameiro, 67.). Vezetőedző: Marcelino

Atletico Madrid: Oblak, Savic, Juanfran, Godin, Felipe Luis, Lemar (Vitolo, 63.), Saul Niguez, Koke, Correa (Thomas, 81.), Griezmann (Gelson Martin, 72.), Diego Costa. Vezetőedző: Diego Simeone

https://www.youtube.com/watch?v=ivQzcmrbfrU