Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztos győzelemmel, és góllal búcsúzott a Bayerntől Schweinsteiger! – videóval

Bár Bastian Schweinsteiger már három évvel ezelőtt maga mögött hagyta a Bayern München csapatát, a klub sűrű menetrendje, és a váltás hirtelensége miatt csupán idén kerülhetett sor a klublegenda méltó búcsúztatására. Magyar szempontból viszont egyáltalán nem kár, hogy mostanáig halogatták a gála-meccset, hiszen így honfitársunknak Nikolics Nemanjának is szoríthattunk a bajorok ellen.

Bayern München – Chicago Fire 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Gnabry (7.), Wagner (38.), Robben (63.), Schweinsteiger (82.) ill.

Az első játékrész kezdéséhez a Chicago Fire szerelésében futott ki Bastian Schweinsteiger, kinek tiszteletére elképesztő fény- és hangorkánt varázsolt az Allianz Arena közönsége. Következtek az ilyenkor szokásos elismerések, díjak, virágcsokrok, nagy emberek nagy szavai, de talán a legmegindítóbb az a pillanat volt, amikor volt csapattársai rohanták le a Nationalelf élő legendáját. A kezdősípszót követően azonban az érzelmek elcsitultak, a főszerepet pedig a művészfutball vette át. Mindkét klub játékosai meghúzták a “még egy cselt”, ellőtték az első lehetőségüket, mindenki igyekezett a közönség szájíze szerint játszani. A 7. percben egy ügyes trükk meg is tette a hatását: Serge Gnabry megpattanó lövése indította el a családi gólüzemet. Láthattunk ugyanakkor Nikolics-próbálkozást, és nagy Chicago-ziccert, és kőkemény Schweini-belépőket is, a félidőt viszont egy okos Wagner-találat zárta.

A szünet után a főszereplő “átállt” korábbi klubjához, ám a szervezőknek ez nem volt elég, még egyet csavartak a történeten: minden egyes Bayern-játékos a Schweinsteiger által viselt 31-es mezszámmal lépett pályára. A nagy kedvenc ennyi év távollét – és egy jelentősebb kondícióromlás – után idegen testként mozgott a lendületesen játszó rekordbajnok csapatban, jobbára csak sétálgatott a pályán. Niko Kovac ezt látva húzott egy bátrat: legjobbjait küldte a pályára csereként. Robben, Ribéry, Rafinha, Lewandowski és Neuer mind-mind személyesen köszöntötte régi barátját, Müller pedig a védekező harmad felé mutogatva tréfálta meg, mire egy baráti fenékbe billentés volt a válasz. Innentől a cél természetesen Bastian gólszerzése volt, minden egyes akciót rá éleztek ki, miközben a Chicago is érezhetően szándékos lyukakat hagyott neki a védelemben. Egy parádés Robben-gól után végül a sokadik próbálkozásra meg is született Schweinsteiger utolsó találata, amit a Bayern színeiben lőtt: Alaba beadását perdítette fiatal éveit idéző fürgeséggel a ficakba. A legenda feldobálását a bajor szurkolók számára hidegrázós “Fußballgott” rigmus kísérte. Egy újabb korszak ért könnyes véget…