Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Old Firm: Ismét a Celtic nyerte a skót derbyt – videóval

A skót bajnokságban (Premiership) már a negyedik fordulóban sor került az évad első Old Firm rangadójára a Celtic Glasgow és Glasgow Rangers közti örökös csatározásban. Csütörtökön mindkét csapat kiharcolta az Európa-liga főtáblás szereplés jogát, így mindketten önbizalommal telve várhatták az élet-halálnál is többről szóló, vasárnap délutáni rangadót az ősi rivális ellen…

(Fotó: Mirror)

A gól nélküli első játékrész során folyamatosan az esélyesebbnek tartott házigazda Celtic játszott fölényben, és ahogyan az ilyen rangadókon szokás, elképesztő küzdelem folyt a pályán minden egyes labdáért. A zöld-fehérek mezőnyfölénye a félidő második felében komoly helyzetekben csúcsosodott ki: Forrest gyönyörűen kivitelezett távoli lövése és Lustig szöglet utáni bólintása egyaránt a felső lécen kötött ki, míg Edouard közeli fejesénél McGregor kapusnak bravúrt kellett bemutatnia a hárításhoz.

A szünet után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták: Edouard kőkemény átlövésénél A. McGregor védett hatalmasat. Amennyire lehetett, a Celtic igyekezett még jobban fokozni az iramot, a Rangers minden erejével kizárólag a védekezésre tudott összpontosítani, így nem egyszer valósággal felborult a pálya a vendéglátók mezőnyfölényétől. A 62. percben tört meg a jég, egy kósza Rangers-akciót követően fellazult a kék-fehérek védelme, a gyönyörűen kijátszott ellentámadás végén pedig Forrest passzát a francia Olivier Ntcham váltotta gólra. A bekapott gól után éledezni kezdtek a vendégek, s Morelos közeli kísérlete révén Gordon kapust is próbára tették. Ezt leszámítva túl sok veszélyt nem hordoztak magukban a vendég támadások, de igyekeztek menni előre az egyenlítés érdekében. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Griffiths szabadrúgásával akár eldőlhetett volna a mérkőzés, de A. McGregor védeni tudott. Így végül a lefújásig nyílt maradt az Old Firm, de a Celtic 1-0-s győzelme nem forgott veszélyben.

A két csapat kispadján két régi liverpooli ismerős foglalt helyet: az észak-ír Brendan Rodgers 2012 és 2015 között a “Vörösök” klublegendája, Steven Gerrard utolsó Liverpoolnál töltött éveiben irányította a csapatot, majd a Celtic-nél vállalt munkát, az egykori kiváló középpályás pedig éppen az idei szezonban, a Rangersnél kezdte meg edzői karrierjét.

Celtic Glasgow – Glasgow Rangers 1-0 (0-0)
Helyszín: Celtic Park, Glasgow Vezette: W. Collum
Gólszerző: Ntcham (62.) ill. –
Sárga lapok: Brown (10.), Edouard (37.) ill. Barisic (29.), A. McGregor (50.), Morelos (70.), Goldson (85.)
Kiállítás: – ill. –

Celtic: Gordon – Lustig, Boyata, Ajer, Tierney – Ntcham, Brown – Forrest (Sinclair 90+2.), Rogic (Christie 77.), C. McGregor – Edouard (Griffiths 66.).  Vezetőedző: Brendan Rodgers.

Rangers: A. McGregor – Tavernier, Katic, Goldson, Barisic – Jack (Middleton 81.) – Ejaria, Kent (Candeias 87.) – Arfield – Lafferty, Morelos. Vezetőedző: Steven Gerrard.


Skót élvonalbeli mérkőzésen a Rangers 2012 óta képtelen legyőzni legnagyobb ellenfelét, a “Protestánsok” utoljára 2016-ban a skót FA Kupa-elődöntőjében múlták felül a “Katolikusokat” tizenegyesrúgásokkal. Az elmúlt szezonban a Celtic a négy bajnoki találkozásból háromszor elpáholta a Rangerst, ráadásul a legutolsó két, áprilisi összecsapás 4-0-s és 5-0-s hazai győzelemmel zárult a Celtic Parkban.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása