Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: Dzeko elintézte az osztrákokat

Az UEFA Nemzetek Ligájában ma este 20:45-től több mérkőzést is rendeztek a különböző divíziók csoportjaiban. Pályán láthattuk az osztrákokat a bosnyákok otthonában, de csoportbéli riválisaink, a finnek és az észtek is megküzdöttek egymás ellen.

Bosznia-Hercegovina – Ausztria 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Dzeko (78.) ill. –

A “B” Divízió 3. csoportjában Sógoraink Boszniába látogattak, ahol megkezdték a Nemzetek Ligájában való szereplésüket. A mérkőzés első félideje különösebb izgalmakat nem hozott, hiszen mindössze egy kaput eltaláló lövést láthatott zenicai publikum. Ennek okán nem is meglepő, hogy 0-0-val vonulhattak szünetre a felek. A második félidőben sem igazán kényeztették el a szurkolókat a felek, hiszen alig-alig akadt helyzet. A 78. percben azonban megtört a jég hazai oldalról. Dzeko kapott jó labdát Sarictól, amit az AS Roma csatára be is vágott a hosszúba. Válasz már nem érkezett az osztrákoktól, ami azt jelenti, hogy Sógoraink vereséggel rajtoltak a Nemzetek Ligájában.

Finnország – Észtország 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Pukki (12.) ill. –

A magyar válogatottal egy időben csoport riválisaink is folytatták szereplésüket a Nemzetek Ligájában. A finn válogatott újra otthonában léphetett pályára, ezúttal az észtek ellen. A hazaiak az általunk is jól ismert Pukki góljával szereztek vezetést a 12. percben. Ez a találat pedig elég is volt ahhoz, hogy a félidőben előnnyel vonulhassanak szünetre. A második játékrészben mindkét csapat több helyzetet is kialakított, de a kapuk annyira nem forogtak veszélyben. Az első félidei gól pedig elég is volt a finnek számára, hogy ma este is győzelemmel hagyhassák el a pályát.

Moldova – Fehéroroszország 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

A “D” divízióban az első körben Luxemburgtól csúnyán, 4-0-ra kikapó Moldova otthon próbálkozott a javítással a fehéroroszok ellen. Az első félidőben azonban a hazai pálya előnyét nem tudták kihasználni a moldovai játékosok, sőt inkább a vendégek voltak veszélyesebbek. Gól azonban nem született, így 0-0-val vonultak pihenőre a felek. A pihenő után a vendégek ellenfelük fölé nőttek a helyzetek számában, de a kaput nem nagyon találták el, így a gól is elmaradt. Ez pedig egy 0-0-t eredményezett a két válogatott számára.

San Marino – Luxemburg 0-3 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Chanot (9.), Joachim (45+1.), Sinani (52.)

A luxemburgi válogatott Moldova legyőzése után újabb skalpot gyűjtött be. Ezúttal San Marinoban vendégeskedtek, ahol már az elején letették névjegyüket Chanot jóvoltából. A vezetés megszerzése után egy cseppet sem hagytak alább a vendégek. Rengeteg akciót vezettek, aminek az eredménye a 46. percben lett meg Joachim révén. A szünet után pedig a találkozó végkimenetele is eldőlt, hiszen Sinani az 52. minutumban újra bevette a hazaiak kapuját. A harmadik találat után pedig már nem nagyon erőltették a vendégek, de így is magabiztos győzelmet arattak, aminek köszönhetően hibátlanul vezetik csoportjukat.