Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: drámai rangadót nyert a Liverpool; Pokolbéli Napoli remi – videóval

Ahogy beharangoztuk, ma este az Anfield Roadon került sor a Bajnokok Ligája csoportkörének egyik legjobban várt meccsére, máris az első fordulóban. A mindig sötét ló Paris Saint-Germain látogatott a világ egyik legjobb formában lévő klubjához, a Liverpoolhoz. A C csoport másik meccsén a Napoli vendégeskedett Belgrádban.

C csoport
Borzasztó jó, vagy éppen hogy csak szerencsés tippelőnek kellett ma annak lennie, aki el akarta találni a ’Pool – PSG rangadó végkimenetelét. Természetesen a vendégek sikere jobban fizetett, de végül az szakított szépen, aki megérezte Mo Salah-ék győzelmét a Kop színe-java előtt. A héten ment a tisztelgés a két klub között. Igaz, a párizsiak elnök-tulajdonosa nem felejtette el megjegyezni, hogy övék a világ legjobb edzője. Igaz, Thomas Tuchel ezzel a képzeletbeli titulussal eddig nem sokra ment rövidke pályafutása alatt. Apropó Tuchel. Ő, és a hazai menedzser, azaz Jürgen Klopp ma történelmet írtak. A Bajnokok Ligájában még sosem mérkőzött meg úgy egymással két német tréner, hogy mind a ketten külföldi csapatot irányítottak volna. No, de ennyit a körítésről.
Az első negyedóra a Liverpoolé voltám egyik csapat sem tudott betalálni. A PSG-nek legalább 17 perc kellett, mire Neymar és Cavani megmutatta, hogy bizony a francia bajnok van keresni valója a meccsen. Csakhogy a 36. percben már 2-0-ra vezettek a „Vörösök”! Előbb Daniel Sturridge fejelt védhetetlenül közelről és pontosan Areola kapujába. Majd alig pár perccel később James Milner büntetőjénél volt tehetetlen a világbajnok portás.
Ám a szünet előtt mégis felcsillant a remény legalább a pontszerzésre a Ligue 1 éllovasa számára: a belga Meunier szépített a 40. minutumban.
A második félidőben hiába volt több kapu előtti próbálkozása a Klopp-tanítványoknak, a mezőnyben végig kiegyenlített csatát végül nem nyerhették meg. A gól ínségben szenvedő Mo Salah sem tudta bevinni a kegyelemdöfést a vendégkapuba, ennek pedig meg is lett a „büntetése”. A világbajnokság egyik legjobb játékosa, Kylian Mbappé talált be Alisson kapujába, 2-2-re alakítva az állást. Már-már kijelenthettük, hogy a sírból hozta vissza legalább az egy pontot a PSG, ám a csereként beállt Firminonak köszönhetően a ráadásban jött a csattanó! A brazil középpályás a meccs egyik legjobbjának számító van Dijk passzából bombázott a Paris SG kapujába, megnyerve csapatának a meccset, és a három pontot.
A Liverpool győzelme összességében megérdemelt volt, még ha kétgólos győzelmet is szórakoztak el a kilencven perc során.

Liverpool – Paris Saint-Germain 3-2 (2-1)
Helyszín: Anfield Road (Liverpool); Vezette: Cüneyt Cakir (török)
Liverpool: Alisson – Robertson, van Dijk, Gomez, Alexander-Arnold – Henderson, Wijnaldum, Milner – Mané (Fabinho, 90+3.), Sturridge (Firmino, 72.), Salah (Shaqiri, 85.).
PSG: Areola – Bernat, Silva, Kimpembe, Meunier – Di María (Choupo-Moting, 80. perc), Marquinhos, Rabiot – Neymar, Cavani (Draxler, 80.), Mbappé.
Gólszerzők: Sturridge (30. perc, Milner (36.-büntetőből), Firmino (90+2.) ill. Meunier (40.), Mbappé (83.)
Sárgalapok: van Dijk (27. perc), ill. Meunier (45+1.)

Már a külföldi sajtó is körüljárta a sztorit, hogy ritkán jut el a világ színe elé a belgrádi együttes, de akkor nagyon kitesz magáért. Pontosabban a szurkolói, illetve a szocializmusban emelt szentélyük, amely a méretei miatt egykor a „Marakana” becenevet érdemelte ki brazil „testvére” után. A UEFA által elnézett lelakottság ellenére bizony nem lehetett könnyű meccs ez semmilyen szempontból a nápolyiak számára, akik azonban mégsem panaszkodtak a körülmények miatt, és igyekeztek a saját játékukat játszva diadalmaskodni.
Az már az első percektől érzékelhető volt, hogy a viszonylagos rutintalanság ellenére nem nézték le a Crvena Zvezda csapatát az olaszok, már ebből is meglátszott Carlo Ancelotti tanári munkája, amely régi gárdáin is szemmel látható volt. Ennyit tesz az ellenfél feltétlen tisztelete. Igaz, ez nem mindig társul eredményességgel. De a Mister már csak ilyen.
A biztonsági játék összességében mindkét félnek kedvezett, ugyanis a 0-0 inkább volt tekinthető remek szalonreminek, mint hasznos végeredménynek. És bár végig nagy fölényben játszott a Napoli, ez a szezoneleji forma még egy Crvena ellen is kevés volt. A szerb együttes így pedig megérdemelten tartotta otthon legalább az egy pontot.

Crvena Zvezda – SSC Napoli 0-0 (0-0)
Helyszín: Rajko Mitic Stadion (Belgrád); Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Crvena: Borjan – Rodic, Savic, Degenek, Stojkovic – Krsticic, Jovicic (Jovancic, 56. perc) – Marin (Simic, 87.), Causic, El Farodu Ben – Boakye (Pavkov (81.).
Napoli: Ospina – Rui, Koulibaly, Albiol, Hysaj – Zielinski (Hamsík, 75. perc), Ruíz, Allan (Mertens, 61.) – Insigne, Milik, Callejon (Ounas, 75.).
Gólszerzők: – ill. –
Sárgalapok: Krsticic (37. perc), Degenek (55.), ill. Allan (17.), Albiol (57.), Milik (90+2.), Rui (90+5.)

A csoport állása: