Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: nyáron majdnem távoztak, most lenyűgözik az edzőt

A Bayern München vezetőedzőjének legnagyobb örömére mégsem váltott klubot a nyáron a csapat két tapasztalt sztárja, Jerome Boateng és Robert Lewandowski.  

Niko Kovac szerint le a kalappal a lengyel válogatott gólvágó és a világbajnok középhátvéd szezonkezdete előtt, a horvát szakember csak a profizmust látja rajtuk.

Az említett párost illetően számos átigazolási pletykát olvashattunk az utóbbi hónapokban: a hírek szerint Lewandowski a Real Madrid, míg Boateng a Manchester United kedvéért hagyhatta volna el az Allianz Arénát. Végül egyik transzfer sem valósult meg, a két futballista pedig meghatározó szerepet játszik a bajorok nagyszerű rajtjában.

„Profi játékosok, akik világklasszis szinten teljesítenek. Pontosan tudják, mit kell tenniük. Számomra nem meglepetés, hogy ilyen kiválóan játszanak. Pontosan erre számítottam, ebben bíztam” – fejezte ki elégedettségét a 46 esztendős Kovac.

Legalább ugyanennyire jó formában van most James Rodríguez is, aki a legutóbbi fordulóban a Schalke kapuját vette be szombaton.

„Fantasztikus játékos, mindig egy ígéretes opciót jelent számunkra. Kitűnő csapatember, aki óriási hírnevet szerzett magának az egész világon, nemcsak itt Münchenben” – így a tréner a kolumbiairól.

A Bayern esetleges Augsburg elleni győzelme azt jelentené, hogy a bőrnadrágosok öt fordulót követően is százszázalékosak a bajnokságban. Kovac nem bízza el magát, játékosait is inkább óvatosságra inti.

„Nagyon örülök annak, hogy ennyire zseniálisan rajtoltunk, de nem szabad hátradőlnünk. Meg kell őriznünk az eddigi koncentrációnkat a jövőben is.”