Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kifakadt a Barca igazgatója: “Modric nem érdemli meg a legjobb játékosnak járó díjat!”

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Luka Modric nyerte a FIFA Év játékosa díját. A horvát mellett Cristiano Ronaldo és Mohamed Szalah került a döntősök közé, Lionel Messi viszont kimaradt. A Barcelona egyik igazgató ki is fakadt a gála után. 

Forrás: 90min.com

Az UEFA után a FIFA szavazásán is Luka Modric nyerte el az év legjobb játékosának járó díjat. Lionel Messi itt is kimaradt a legjobb három közül, ezért a Barcelona egyik igazgatója, Javier Bordas olyannyira beleszállt a horvát játékosba, hogy szerinte nem neki, hanem az argentinnak kellett volna megnyernie a díjat.

“Lionel Messi hiánya lejáratja a díjat. Mindenki tudja, hogy hosszú évek óta ő a világ legjobb játékosa, bármilyen szempontból is nézzük. Ha Messit Modric pozíciójába helyezzük, akkor is ő a jobb. Jobban passzol, jobban fejezi be a támadásokat, évek óta ő a legjobb.”

Lionel Messi lőtte a legtöbb gólt az európai ligákban az előző szezonban, ezzel pedig elnyerte az Aranycipőt is. A Barcelonával spanyol bajnokságot, Spanyol kupát és Szuperkupát nyert, a világbajnokságon viszont nem mutatott kiemelkedő teljesítményt. Luka Modric a Real Madriddal zsinórban harmadszor nyert Bajnokok Ligáját, Horvátországgal pedig bejutott a világbajnokság döntőjébe, ahol viszont alulmaradtak a franciákkal szemben.

Luka Modric az első olyan játékos, aki hosszú évek óta először tudta megszakítani a két gigász, Messi és Ronaldo uralmát az egyéni díjak terén, ráadásul középpályásként.