Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nehéz feladat vár az Interre! – előzetes

Megrendezésre kerül az 2018/2019-es szezon első hétközi fordulója az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A). A 6. játéknap legkiemelkedőbb mérkőzése ezúttal Milánóban kerül lebonyolításra, hiszen a Luciano Spalletti vezette Internazionale a Stefano Pioli által irányított Fiorentinát fogadja…

Kedd:
Internazionale – Fiorentina (21:00, Digi Sport 1)

Nem vár könnyű feladat ma este Luciano Spalletti csapatára, hiszen az eddig eléggé kétarcúnak számít Internazionale a jó formában lévő Fiorentinát látja vendégül. Pioli legénysége már túl van egy nehezebb találkozón a Napoli ellen, míg az milánói gárda az első kiemeltebb mérkőzését játszhatja le a firenzeiek ellen, legalábbis a bajnokságban. A Tottenham elleni BL-siker láthatólag adott egy kis lendületet az Internek, kérdés ez meddig tart ki, míg a Fiorentina a kötelezőbbnek mondható meccseit rendre hozza. Összességében tehát jó párharc várható a két csapat között, formájukat tekintve talán a döntetlen a legreálisabb. 

Szerda:
Udinese – Lazio (19:00, Digi Sport 2)

AS Roma – Frosinone (21:00)
Atalanta – Torino (21:00)
Cagliari – Sampdoria (21:00)
Genoa – Chievo (21:00)
Napoli – Parma (21:00)
Juventus – Bologna (21:00, Digi Sport 2)

A szerdai meccsdömpinget egy Udinese – Lazio párharc nyitja meg, a két csapat aktuális formáját tekintve pedig ez a találkozó sem ígérkezik rossznak. Az elmúlt években eléggé bukdácsoló Udinese jelenleg a stabil középmezőnyhöz tartozik, míg Simone Inzaghi vezette Lazio a rossz idénykezdés után kezd egyre jobban felpörögni.
Míg az egyik fővárosi alakulat szárnyal mostanság, addig a másik egyre inkább lejjebb süllyed. A nem túl jó formában lévő AS Roma a Frosinone-t fogadja, s könnyen lehet, hogy ez a találkozó lesz Eusebio Di Francesco utolsó mérkőzése a “farkasok” kispadján az eredménytől független.
A Torino ellen bizonyíthat az elmúlt hetekben nem túl fényesen teljesítő Atalanta, igaz a Milan ellen szerzett idegenbeli pont már biztatónak tűnik. A Torinónak szintén jól jönne egy esetleges győzelem, hogy ellépjen a tabella hátsó feléből, minden bizonnyal a két csapat küzdelmes mérkőzést fog egymás ellen produkálni.
Javítani igyekvő együttesek csatája lesz a Cagliari – Sampdoria találkozó, hiszen a szardíniai és a genovai alakulat is vereséget szenvedett az előző fordulóban. A két gárda már bizonyította az előző találkozókon, hogy nem szabad lebecsülni őket, a Samptól az elmúlt években megszokhattuk már a kétarcúságot, míg a Cagliari leginkább a számukra hozható meccseken szokott brillírozni.
Szinte biztosra vehető Genoa győzelmet várható a Chievo ellen, vagy kicsit gonoszul fogalmazva Piatek-sikert, hiszen a lengyel támadó ontja a gólokat a nagy múltú olasz klub színeiben. A veronai csapatnak voltak jó momentumai az előző meccseken, de terjedelmesebb periódusokon keresztül nem képes megszorongatni ellenfeleit, aztán lehet ezúttal ránk cáfol a Chievo.
Az elmúlt hetekben egyre inkább feljövőben lévő Parma a Napoli otthonába látogat. Bár a Napoli behúzott már pár rangadót, viszont a Sampdoria megmutatta, nem sebezhetetlen Ancelotti legénysége, igaz a nápolyiak idegenben szenvedtek csúfos vereséget a genovai alakulattól. A Parma viszont már ejtett el egy nagy vadat idegenben, méghozzá az Intert. Azaz egyáltalán nem esélyteleként utazik Nápolyba Roberto D’Aversa csapata.
A szerdai játéknapot a Juventus – Bologna mérkőzés fogja zárni. Allegri együttes jelenleg továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot, míg a borzasztóan rosszul kezdő Filippo Inzaghi által irányított alakulat az AS Romát verte nem kis meglepetésre a hétvégén. A Bologna tehát minden bizonnyal felpörögve fog pályára lépni a Juve otthonában, ám az ennek ellenére borítékolható, hogy a “zebrák” odahaza behúzza a találkozót…

Csütörtök:
Spal – Sassuolo (19:00, Digi Sport 1)

Empoli – AC Milan (21:00, Digi Sport 1)

A csütörtöki játéknap első mérkőzésén a szezon eddigi két meglepetés csapata, azaz a Spal és a Sassuolo feszülhet egymásnak. Az előző idényben mindkét gárda komoly gondokkal küszködött, most viszont álomrajtot vettek. A Spal és a Sassuolo is ez idáig hazai környezetben bizonyul erősnek, míg idegenben mindketten könnyen sebezhetőek. Persze amennyiben ezt a tendenciát hosszabb ideig fent tudja tartani mindkét alakulat, akkor kiesés gondjaik biztos nem lesznek.
A fordulót az Empoli – AC Milan összecsapás fogja zárni. A hazai alakulat újoncként eddig nem szégyenkedhet, főleg amennyiben azt nézzük, hogy csupán egy pontra van lemaradva a sokkal jobb erőkből álló Gennaro Gattuso vezette Rossoneritől. A Milan jelenleg továbbra is nagy csalódás, s nem úgy fest, hogy a várt BL-helyezések valamelyikét elcsípi a klub, de persze még hosszú a szezon, így még nagyon korai ezt ecsetelgetni…

A tabella aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: