Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közülük kerülhet ki az új argentin kapitány! – sajtóhír

Jorge Sampaoli a világbajnokság után búcsúzott az argentin válogatott éléről, azóta megbízott kapitányként Lionel Scaloni irányítja a patinás Dél-amerikai csapatot, a folytatásban azonban már esedékes lesz egy állandó szövetségi kapitány kinevezése.

A spanyol AS értesülései szerint a két Buenos Aires-i gigász vezetőedzője lehet versenyben a kapitányi posztért: a River Plate-et trenírozó Marcelo ‘Muneco’ Gallardo és a Boca Juniors gárdáját irányító Guillermo Barros Schelotto.

Mindkét tréner jelenlegi klubjának emblematikus figurája volt már játékosként, kiválóan ismerik az Argentínában uralkodó viszonyokat, ugyanakkor például az európai fociba előbbi éppen csak belekóstolt, utóbbi pedig egyáltalán nem is játszott az öreg kontinensen.

Az elmúlt években számtalan klasszis kapitány belebukott a feladatba, hogy a rendelkezésre álló argentin sztárokból versenyképes válogatottat gyúrjon össze, a legutóbbi vb-fiaskó után pedig – átmenetileg? – Lionel Messi is elköszönt a nemzeti csapattól. Alighanem az új kapitány legfontosabb feladata Messi meggyőzése, majd pedig a csapaton belüli egyensúly megteremtése lesz, hogy ne mindenki egyetlen embertől várja a csodát, melybe az elmúlt évek nagy tornáin rendre belebukott az “Albiceleste”; vagy adott esetben egy teljesen új, Messi-nélküli ütőképes válogatott létrehozása.

Nem könnyű feladatok, igazi kihívást jelenthet ez a poszt, de talán a két ambiciózus, fiatal tréner közül a befutó megbirkózhat vele, hiszen Gallardo még csak 42, Barros Schelotto pedig 45 esztendős.

Barros Schelottót egyébiránt korábbi MLS-tapasztalatai révén többek közt a Los Angeles Galaxy és a David Beckham által életre hívott Inter Miami is szívesen látná a kispadján.