Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai blama a Roma csapatától!  – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának nyitányán nagy meglepetésre hazai pályán nullázta le az AS Roma csapatát a Spal együttese!

Pellegrini és társai is padlóra kerültek hazai pályán a Spal ellen (forrás: twitter.com/OfficialAsRoma)

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának ma délutáni nyitómeccsén az AS Roma a Spal vendéglátója volt, és a hazaiaknak kötelező lett volna győzniük.

Ezzel szemben a válogatott szünetet követő első bajnoki körben Dzeko ugyan a 17. percben betalálhatott volna, de a Spal kapusa, Milinkovic-Savic védeni tudott, ahogyan Florenzi lövésénél is a 36. minutumban, ám később a vendégek domináltak már. Igaz, nem feltétlenül annak eredményeként, de előnybe került a Spal csapata, amely ajándék tizenegyest kapott, melyet Petagna értékesített a 38. percben (0-1)! Ezzel érett a meglepetés, azonban még volt hátra egy teljes félidő.

Ugyanakkor a Roma játékosai nem rukkoltak elő valami jó teljesítménnyel, ráadásul a szünetet követően még nőtt is a Farkasok hátránya! Az 56. minutumban egy szögletet követően Bonifazi fejelt az ötösön belülről gólt, ezzel megduplázva csapata előnyét, pedig előtte egy perccel a túloldalon Dzeko is betalálhatott volna, ám az mellé ment (0-2)! Egyre jobban távolodott ezzel még csak a pontszerzéstől is a római gárda, amely nem is nagyon tudott semmi plusz hozzátenni addigi játékához. A 68. percben viszont Florenzi épphogy nem talált be, távoli löketét a Spal kapusa tolta a kapufára! Ezután viszont igazán helyzetet már nem tudott kialakítani a hazai csapat, amely emberhátrányban játszhatott egy ideig, ugyanis a vendégek kapusa, Milinkovic-Savic előbb időhúzás miatt kapott sárgát, majd reklamálás és a labda eldobása miatt azonnal megkapta a másodikat is, így a pirosat is felmutatta neki a játékvezető ugyanabban a minitumban, vagyis a 75. percben. A végéig már több gól sem született, de így is óriási meglepetésre az olasz fővárosban az AS Roma vendégeként nagy sikert aratva 2-0-ra győzött a Spal együttese!

Serie A, 9. forduló
AS Roma – Spal • 0-2 (0-1)
Helyszín: Stadio Olimpico. Vezette: Luca Pairetto
Gólszerzők: – , ill. Petagna (38. – büntetőből), Bonifazi (56.)
Kiállítás: – , ill. Milinkovic-Savic (75.)