Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Icardi a Barca ellen is a hajrában mentette meg csapatát! – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulóját rendezték kedd este. A B jelű kvartettben az Inter a Barcelona ellen játszott rangadót. A Barca már Milánóban biztosíthatta továbbjutását.

Elképesztő hangulatban vette kezdetét a találkozó, a felek már a sípszót követően egymásnak estek. Az első komoly helyzetre 30 másodpercet sem kellett várni, ekkor Icardi passzolt Politano elé aki lövése gyengére sikeredett és Ter Stegen könnyedén hárított. A katalánok szinte azonnal helyzetbe kerültek Dembélé révén, akinek lövését Handanovič hárította bravúros vetődéssel. Hiába jelentek meg a mérkőzés előtt olyan sajtóhírek miszerint Lionel Messi pályára léphet, az orvosok mégsem engedélyezték az argentin klasszis játékát. A remek iramban a folytatásban is kitartott, a 12.percben Suárez került ziccerbe egy rossz kirúgás után, lövése azonban a léc fölé szállt. A mérkőzés 19.percében Perišič lódult meg a jobb szélen majd beadását Asamoah bombázta  kapu fölé. A 22.percben ismét Suárez próbálta meglepni a hazaik kapusát, de emelése ezúttal sem találta el a kaput. A 24.percben Rakitič próbálkozott meg egy távoli lövéssel a csúszós talajon, de a horvát világbajnoki ezüstérmes próbálkozása sem találta el Handanovič kapuját. Félóra játékot követően a Barca óriási tűzijátékot rendezett az Inter kapuja előtt, Dembélé lövése azonban saját csapattársát Luis Suárezt találta telibe. Ez követően az uruguayi sokadik ziccerét is elpuskázta a találkozón, lövése centikkel suhant el a bal kapufa mellett. A 37.percben Coutinho kínálta meg a hazaiak hálóőrét, Handandovič azonban résen volt és bravúrral hárított. A hajrában egyre nagyobb nyomás alá helyezték a katalánok a milánói kaput, ennek következtében a 43.percben Coutinho lepattanó lövése után ismét Suárez elé került a játékszer akinek lövését ezúttal is Handanovič hárította bravúrral.  Ez pedig az első játékrész utolsó komoly lehetősége volt.

Fordulást követően a Barca sokkal veszélyesebb támadásokat vezetett, az 52.percben Coutinho bombája után Handanovič sokadjára is nagy bravúrral hárított. Öt perccel később egy szöglet után Lenglet bólintott nem sokkal a léc fölé. Egy órányi játékot követően Rakitič sem tudott túljárni az Inter kapus eszén, újabb nagy védéssel mentette meg csapatát a góltól a szlovén kapus. A 65.percben Politano kis híján előnyhöz jutatta a hazai milánóiakat, fejese éppenhogy elsuhant a bal kapufa mellett. A 66.percben Dembélé kínálta egy jó kis lövéssel Handanovičot, de a szlovén ezúttal is a helyén volt és hárított. Húsz perccel a vége előtt Spalletti feljebb tolta csapata védelmét ezzel lendületet adva a találkozó hajrájának. A kék-feketék a mérkőzés ezen szakaszában szorongatták is Barcát de komoly lehetőség nem adódott a hazai együttes előtt. A 83.percben egy labdaszerzést követően Coutinho kiváló labdával kínálta meg honfitársát Malcolm pedig előnyhöz jutatta csapatát. A 87.percben a hazaiak egyenlítettek, miután Politano lövése még lepattant a védőkről, Icardi azonban már nem hibázott és kiegyenlített.

Bajnokok Ligája, B-csoport, 4.forduló:

Inter Milánó – Barcelona  1-1 (0-0)
San Siro, Milánó V.: Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Icardi (87.) ill. Malcolm (83.)
Sárga lapok: Brozovič (84.), Perisič (88.) ill.Rakitič (43.)
Kiállítás: 

Inter: Handanovič – Asamoah,  Škriniar, De Vrij, Vršaljko  – Vecino, Brozovič (Martinez 85.)– Perišič, Nainggolan (Valero 63.), Politano (Candreva 81.) – Icardi. Vezetőedző: L.Spalletti

Barcelona: ter Stegen – Jordi Alba, Lenglet, Piqué, Roberto – Arthur (Vidal 74.), Busquets, Rakitič – Dembélé (Malcolm 81.), Suárez, Coutinho. Vezetőedző: E.Valverde

https://www.youtube.com/watch?v=LYlV-1-lMrs

A csoport állása négy fordulót követően:

Képek: uefa.com