Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatérés előtt a spanyol támadó – sajtóhír

Az ideivel együtt immár a harmadik szezonját Angliában töltő rutinos csatár, Fernando Llorente kevés lehetőséget kap a Tottenham kötelékében és a hazatérésen kezdett el gondolkozni, s a kiszivárgott információk szerint klubja sem gördítene különösebb akadályt a távozása elé.

Az angol Independent számolt be róla, hogy a Spurs vezetősége megkezdte a tárgyalásokat az Athletic Club képviselőivel a 33 éves egykori gólgyáros klubváltásával kapcsolatban.

A pamplonai származású támadó a bilbaói csapatnál nevelkedett, 2004-től 2013-ig az Athletic gólfelelőse volt, legjobb szezonjában 29 találatot szórt, majd a Juventushoz igazolt, két szezont követően azonban a Sevilla színeiben tért vissza Spanyolországba egyetlen idény erejéig, hogy aztán Angliába szerződjön.

A 2016-2017-es idény ismét legszebb napjait idézte, amikor 15 gólig jutott a Swansea alkalmazásában, így leigazolta őt a Tottenham, ahol azonban sem tavaly, sem pedig az idei kiírásban nem tudott állandó játéklehetőséget követelni magának Mauricio Pochettino menedzsertől.

Eközben a baszk autonómia mintaképeként szolgáló egyesület sem vitézkedik a spanyol bajnokságban, az Athletic 11 forduló alatti egyetlen győzelmével csak a La liga utolsó bennmaradó, 17. helyét birtokolja a szezon harmadához közeledve, így nekik sem ártana egy gólerős támadó érkezése.