Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: hazai pályán esett ki a tavalyi döntős! – videóval

Magyar idő szerint ma hajnalban rendezték meg az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában a Nyugati Főcsoport egyik elődöntőjének visszavágóját a Seattle Sounders, vagyis a tavalyi döntős, tavalyelőtti bajnok, és a 2015-ös bajnok Portland Timbers között. Sokáig nem esett gól a meccsen, mégis a rendes játékidőben így is született három, majd a végletekig kiélezett meccsen büntetők döntöttek, melyet követően Seattle-ben a Portland játékosai örülhettek!

Elképesztően kiélezett végjátékot követően a fehérmezes Portland Timbers jutott be a Nyugati Főcsoport döntőjébe a Seattle Sounders otthonában! (forrás: twitter.com/TimbersFC)

Magyar idő szerint ma hajnalban rendezték meg az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában a Nyugati Főcsoport egyik elődöntőjének második felvonását, melyen a tavalyi döntős, tavalyelőtti bajnok Seattle Sounders a 2015-ös bajnokcsapatot, vagyis a Portland Timberst látta vendégül. A párharc első felvonása Portlandben 2-1-es hazai sikerrel zárult, izgalmas folytatásra volt kilátás.

Azonban sok érdekesség egy jó darabig nem történt, ám a 68. percben megtört a jég, amikor is előnybe került a hazai csapat! Ekkor Ruidiaz használta ki Attinella kapus hibáját, és bevette a vendégek kapuját, mellyel ekkor a Seattle állt továbbjutásra (1-0)! Tíz perccel később viszont jött az egyenlítés, mellyel ismét a Portland volt a továbbjutó az adott pillanatban! A 78. minutumban Asprilla passzát követően Blanco volt eredményes (1-1)! Úgy is tűnt, hogy a párharc eldőlt, és hogy a Timbers jut a Nyugati Főcsoport döntőjébe, azonban a ráadás 3. percében Ruidiaz ismét betalált, és ezzel jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás (2-1)!

A hosszabbítás elején máris gól született, mellyel egyenlített a Portland a meccsen, a párharc tekintetében pedig ismét továbbjutásra állt! A 93. percben Asprilla a gólpassza után maga is gólt szerzett (2-2)! Majd három perccel később, a 96. minutumban Valeri kezezése miatt tizenegyest kapott a hazai gárda, melyet Lodeiro egy perccel az eset után értékesített, így újból egál volt az állás, és úgy nézett ki, hogy így tizenegyespárbaj jöhet majd (3-3)! Úgy tűnt viszont, hogy az értékesített büntetője után újból gólt szerez a Seattle, ám a 97. percben Ruidiaz kezezett, így nem változott az eredmény egészen a kétszer tizenöt perces ráadás végéig, így jöhetett a tizenegyespárbaj!

A büntetők rúgását a vendég Portland csapata kezdte, Melano pedig be is lőtte a tizenegyesét, ahogy hazai részről Ruidiaz is, aki ezzel a meccsen már harmadjára talált be (1-1)! A vendégek oszlopos tagja, Diego Valeri folytatta a tizenegyespárbajt, az argentin pedig be is lőtte a labdát a kapuba, ám hazai részről Bruin nem, ő a kapufát találta el, így előnybe kerültek a vendégek (1-2)! Vendég részről ezután jött Blanco, aki szintén berúgta a saját tizenegyesét, majd a hazaiak ismét nem tudtak betalálni, ugyanis Alonso próbálkozását fogta Attinella, így a győzelem kapujába került a Portland (1-3)! Azonban hiába volt meg a nagy esély a Timbers csapata előtt, a következő kör elején Ridgewell büntetőjét kifogta Frey kapus, Bwana pedig értékesítette a hazaiak tizenegyesét (2-3)! Viszont így is a vendégek kezében volt a meccs, melyet már nem is engedtek ki, ugyanis Asprilla a gólpassza és gólja után a tizenegyespárbajban is betalált, így a Portland Timbers csapata, a 2015-ös bajnok kiejtette a tavalyi döntős, tavalyelőtt bajnok Seattle Sounders csapatát, így bejutott a Nyugati Főcsoport döntőjébe (2-4)!

Elképesztően izgalmas, a végletekig kiélezett párharcot nyert meg tehát ezzel a Timbers idegenben, melynek ellenfele a Nyugati Főcsoport döntőjében a Real Salt Lake vagy a Sallóit, és Némethet soraiban tudó Sporting Kansas City lesz! Annak a párharcnak az első felvonása a Salt Lake otthonában 1-1 lett, a visszavágót magyar idő szerint vasárnap este rendezik meg, melyről természetesen szintén beszámolunk, ahogyan a szintén vasárnap, és hétfőre virradóan megrendezésre kerülő Keleti Főcsoport eldöntőinek visszavágóiról is!

MLS, playoff • Nyugati Főcsoport, elődöntő, visszavágó
Seattle Sounders – Portland Timbers • 2-1 (0-0), h.u.: 3-2, büntetőkkel: 2-4 • Tj.: Portland Timbers, 5-4-es összesítéssel
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 39.542 néző
Gólszerzők: Ruidiaz (68., 90+3.), Lodeiro (97. – büntetőből), ill. Blanco (78.), Asprilla (93.)