Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ötgólos dráma után a Dortmund is legyőzte a Bayernt! – videóval

A Bundesliga 11.fordulójának rangadóján a Dortmund hazai közönség előtt egy gólokban és fordulatokban gazdag drámai mérkőzésen győzte le a nagy rivális és címvédő Bayern München együttesét.

A dortmundi Signal Iduna Parkban ezúttal sem lehetett panaszunk a hangulatra, fergeteges hangulat uralkodott ezúttal is a Bayern München elleni rangadón. A találkozó nagy iramban vette kezdetét és a bajorok már első percekben nekiugrottak a sárga-feketéknek és beszorították a hazaiakat a kapujuk elé. A hazai kapuban első Der Klassiker rangadóján vehetett részt valamint első dortmundi Bundesliga mérkőzésén a Bürkit helyettesítő Marwin Hitz. A dortmundiak Lucian Favre vezetése alatt a szezonban első vereségét szenvedte el hétközben az Atlético Madrid ellen a BL-ben. A találkozó 10.percében az első komoly lehetőség a Dortmund előtt adódott, Marco Reus csente el a labdát a hezitáló Bayern védőtől majd egy az egyben vihette kapura a labdát, Neuer azonban bravúros védéssel mentette meg csapatát a góltól. A 11.percben Lewandowski erőteljesen reklamálta, hogy a tizenhatoson belül Weigl bizony szabálytalanul állította meg, de a játékvezetőt nem hatotta meg a lengyel hisztije. Az első negyedóra végén újabb hazai lehetőség adódott, Larsen beadását Neuer szedte fel Sancho elől az utolsó pillanatban.  A bajorok a kezdeti nagy iram után, kevesebb időt töltöttek Hitz kapuja előtt. A 18.percben Ribéry lőtt a jobb kapufa mellé majd fél perccel később Gnabry lövését blokkolta a dortmundi védelem. A 22.percben Lewandowski elől mentettek a dortmundi védők, négy perccel később azonban már nem volt ellenszer a lengyel gólvágó ellen, Gnabry hajszálpontos centerét követően Lewandowski bólintott védhetetlenül a dortmundi kapuba. A bajorok a vezető góljuk után is támadásban maradtak és a 32.percben Ribéry lövése után kis híján kettőre nőtt a müncheniek előnye, Hitz azonban bravúrral védett. Az első játékrészben újabb gól nem született, így egygólos Bayern vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulást követően a Dortmund veszélyesebb lett, aminek meg is lett az eredménye a 49.percben Manuel Neuer szabálytalansága után Gräfe bíró sporttárs büntetőt ítélt a hazaiaknak. A megítélt büntetőt Marco Reus kíméletlenül bombázta Neuer kapujába. Reus szezonbeli 7.gólját szerezte a német élvonalban. A 53.percben ismét vezetést szerzett a Bayern München, egy remek támadás után a BVB védői nem figyeltek eléggé és Gnabry és Kimmich érintésével ismét Lewandowski fejére érkezett a labda ami ezúttal is Hitz kapujában kötött ki. Egy órányi játék után a Dormund óriási egyenlítési lehetőséget szalasztott el, Reus helyzete után Kimmich a gólvonalról mentett. Egy perccel később Lewandowski újabb gólt szerzett, a játékvezető azonban ezt már nem adta meg les miatt. Az ellentámadásból a Borussia újabb nagy ziccert alakított ki, Sancho lefutotta védőjét majd Neuer mellett is eltolta a labdát, de a csereként beálló Alcácer nem tudta gólra váltani a ziccert. A 65.percben Reus negyedik komoly lehetőségéből sem ünnepelhetett újabb gólt, ezúttal nem találta el a kaput. A 67.percben ismét a hazaiak veszélyeztettek, Piszczek passza után a sárga-feketék csapatkapitánya Marco Reus parádés gólt ragasztott Neuer hálójába, ismét egalizálva az állást. A 74.percben a sárga-feketék először a mérkőzésen vezetést szereztek miután a saját térfélről indított támadás után Paco Alcácer került ziccerbe, amit parádés megmozdulással fejezett be a spanyol gólvágó. A spanyol támadó nyolcadik gólját szerezte a BVB színeiben, a Bundesliga idei kiírásában. A címvédő hiába próbált meg mindent a hátralévő időben már nem tudták mattolni a hazai védelmet, ez pedig azt jelentette a Dortmund hét ponttal meglépett a bajorok elől, ráadásul a bajorok csak a negyedik helyen állnak a Bundesliga tabelláján.

Borussia Dortmund – Bayern München 3-2 (0-1)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund); Vezette: M.Gräfe
Gólszerzők: Reus (49., büntetőből, 67.), P.Alcácer (74.) ill. Lewandowski (26., 53.)
Sárga: Weigl (28.), Akanji (36.), Hitz (90+4.) ill. Ribéry (55.), Süle (88.), Wagner (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

Borussia Dortmund: Hitz – Hakimi, Zagadou, Akanji, Piszczek – Weigl (Dahoud 46.), Witsel – Bruun Larsen (Delaney 82.), Reus, Sancho – Götze (P.Alcácer 60.). Vezetőedző: L.Favre

Bayern München: Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels (Süle 65.), Alaba – Martínez  – Müller, Goretzka – Gnabry (Sanches 74.), Ribéry, Lewandowski. Vezetőedző: N.Kovač

https://www.youtube.com/watch?v=4CEc5J6z7AE