Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC: nem tudták kihasználni a Slovan botlását Vida Kristopherék – videóval

A válogatott szünet után szombat délután odahaza folytatta szereplését a szlovák első osztályú bajnokságban (Fortuna Liga) a második helyet üldöző FC DAC 1904 együttese, amely naptári esztendőbeli utolsó hazai fellépésére készült a Trencin ellen.

A mérkőzés az előre tervezettnél 40 perccel később vette kezdetét, mivel a trencséniek csapatbusza lerobbant és késve érkeztek meg Dunaszerdahelyre. A csúszás a házigazdákat nem igazán zavarta meg, ugyanis Kalmár Zsolt vezérletével a DAC rögtön magához ragadta a kezdeményezést és veszélyes akciókat vezetett, bő negyedóra elteltével ráadásul a vendégek tíz emberre fogyatkoztak, miután Bayóval szemben utolsó emberként, gólhelyzetben szabálytalankodtak. A létszámfölény természetesen mezőnyfölénnyel párosult, de a DAC hiába játszott szépen és rámenősen, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, ugyanakkor néhány ellentámadás a vendégek részéről is kifejezetten veszélyesre sikeredett, gól nélküli döntetlennel zárult az első játékrész. A szünet után Kalmár szabadrúgása centikkel ment mellé, kisvártatva pedig Huk fejelte fölé Davis pontrúgását, majd Kalmár újabb ordító lehetősége maradt kihasználatlanul, és Vida Kristopher is nagy helyzetben helyezett mellé. Húsz perccel a vége előtt Herc bombázott a felső lécre, majd harmadik honfitársunk, Vida Máté is fel tudott mutatni egy ígéretes lehetőséget. Egyszerűen hiába rohamoztak a szerdahelyiek elkeseredetten a lefújásig, ezen a mérkőzésen semmi sem akart összejönni, és az óriási lehetőségek ellenére képtelenek voltak bevinni a három pontot érő találatot, pedig a Slovan és a Zilina döntetlenjét tekintve nagyon értékes lett volna most a hazai siker.

Az éllovas Slovan Bratislava számára Holman Dávid mentett pontot szezonbeli harmadik góljával, a DAC remije jóvoltából azonban a fővárosiak továbbra is hat pont előnnyel vezetik a bajnokságot.

FC DAC 1904 – Trencin 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Kiállítva:ill. Masovic (18.)

FC DAC 1904: Jedlicka – Davis (Bilenkyi 86.), Kone, Huk, Vida M. – Bednár (Satka 62.), Kalmár, Herc – Divkovic (Tretyakov (74.), Vida K., Bayo. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A 16. forduló eredményei

Sered – Zilina 1-1
Senica – Michalovce 2-4
Slovan Bratislava – Ruzomberok 1-1
Spartak Trnava – Nitra 2-3
Zlate Moravce – Podbrezova 1-0
FC DAC 1904 – Trencin 0-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye