Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kádár jól érzi magát Kijevben, de…

A minap a magyar válogatott rutinos hátvédje, Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev honlapjának adott egy hosszabb interjút, melyből néhány érdekes részletet emeltünk ki, főleg melyben a játékos a jövőjét boncolgatta…

(Fotó: Nemzeti Sport)

A 28 esztendős balhátvéd két évvel ezelőtt szerződött az egyik ukrán topcsapathoz, a Dinamo Kijev gárdájához, melyben természetesen második teljes szezonjában is alapembernek számít: Kádár Tamás 14 bajnokin és öt Európa-liga-összecsapáson lépett pályára a 2018-2019-es kiírásban.

„Voltak megbeszélések, s bár kaptam elég érdekes telefonhívásokat, konkrétumokig nem jutottunk el. Viszont nem tagadom: ha a Dinamo egy topbajnokság topcsapatától kap értem ajánlatot, akkor rábólintanék a váltásra. Szeretem a csapatot és Kijevet is, viszont a pályafutásom szempontjából jobb lenne, ha fejlődhetnék és a legmagasabb szinten játszhatnék. Huszonnyolc évesen a legjobb korban vagyok.”

18 forduló után a Dinamo Kijev a Sahtar mögött 7 ponttal lemaradva foglalja el az ukrán Premier League második helyét.

„A Sahtar teljesen más szintet képvisel, mint a többi ukrán csapat. A keretét minőségi brazil játékosok alkotják, akik bármelyik európai topligában megállnák a helyüket. A Sahtar ellen más taktikával szoktunk kimenni a pályára, mint a többi mérkőzésen. Az egymás elleni ütközeteinket egész Ukrajna várja, olyankor sokkal több érzelem tör elő és még nagyobb bennünk a győzni akarás vágya. A várakozásokat csak fokozza, hogy Júnior Moraes a nyáron a Dinamóból a Sahtarhoz igazolt.”