Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: három tizenegyest, és öt gólt is hozott a Porto győztes meccse! – videóval

A Bajnokok Ligája 2018/2019-es szezonjának utolsó csoportköréhez érkeztünk el ma, melynek küzdelmei a D-csoport meccseivel kezdődtek. Az FC Porto már az előző fordulóban a kvartett élén zárt, míg a Schalke a második lett, de így is győzött mindkét együttes, előbbi gólzáporos meccsen, míg a harmadik, Európa-ligát érő helyet a Galatasaray csapata szerezte meg!

A kék mezes FC Porto izgalmas meccset nyert meg a Galatasaray otthonában! (forrás: twitter.com/FCPorto)

A Bajnokok Ligája 2018/2019-es szezonjának utolsó, 6. fordulójának programja kezdődött meg ma este a D-csoport küzdelmeivel, melyben már eldőlt, mely csapatok jutnak a legjobb 16 közé, és még a sorrend is biztos volt, viszont az Európa-ligába jutó kiléte még nem volt biztos.

A csoport élén az FC Porto zárt, amely a török Galatasaray otthonába látogatott, a hazaiak számára pedig adott esetben a vereség is belefért volna, de győzelemre kellett játszaniuk, mert ezzel egyidejűleg a Schalke otthonában a Lokomotiv Moszkva is a győzelemért hajtott, hogy bejuthasson az El legjobb 32 csapata közé.

A 11. percben a hazaiak találtak volna be, de Kabak kipattanó utáni próbálkozása nem talált kaput. Három perccel ezután viszont Rodrigues löketét már hárítania kellett vendég részről Casillas-nak, majd ugyanebben a percben Feghouli passza után Derdiyok lőtt a portói kapu mellé. Azonban a Porto is a pályán volt, és próbált dominálni a hazai helyzetek ellenére, majd a 17. percben Telles beadását követően Felipe fejese után landolt a Galata kapujában a labda (0-1)! A félidő végén jöttek újabb izgalmak, ugyanis a 41. percben Mariano megmozdulása után kapott tizenegyest a portugál együttes! A labda mögé Marega állt oda a 42. minutumban, és értékesítette is a büntetőt, így már kettővel ment a Porto (0-2)! Viszont jött még egy tizenegyes a szünet előtt, méghozzá a túloldalon! Az első gólt szerző Felipe szabálytalanságát fújta be a bíró a 45. percben, majd a következő minitumban a Feghouli által elvégzett büntetővel szépített a Galata (1-2)! A háromperces ráadás utolsó minutumában egyenlített is volna a hazai gárda, ám Fernando a kipattanót mellé lőtte!

A fordulást követően a 49. percben Rodrigues tizenhatosról leadott kapáslövése laposan ment el a Porto kapujáig, így Casillas védeni tudott. Az 56. minitumban Onyekuru is megpróbált betalálni a vendégek kapujába, de kapáslövése kevéssel fölé ment! Ráadásul egy perccel később újból kétgólosra növelte előnyét a Porto! Az 57. percben Hernani passza után Sergio Oliveira volt eredményes (1-3)! Két perccel később a túloldalon Derdiyok talált volna be a szöglet után, de próbálkozása kevéssel fölé ment! A 65. percben viszont jött a hazaiak második gólja! Ekkor Derdiyok  tudott betalálni Rodrigues passza után (2-3)! Sokat nem kellett várni, egy perccel később újabb lehetőség adódott a hazaiak előtt a gólszerzésre, egyben az egyenlítésre, ugyanis Pereira megmozdulása után a játékvezető tizenegyest adott a Galatasaraynak! A 67. percben újból Feghouli állt a labda mögé, aki ezúttal a felső lécet találta el! A végéig ezek után már nem született újabb gól, de így is esett öt talált, 3-2-re nyert tehát az FC Porto, amely veretlenül zárt csoportja élen, de a Galatasaray folytathatja még veresége ellenére is az Európa-liga legjobb 32-es mezőnyében!

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 6. FORDULÓ • D-CSOPORT
Galatasaray – FC Porto • 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Feghouli (45. – büntetőből), Derdiyok (65.), ill. Felipe (17.), Marega (42. – büntetőből), Sergio Oliveira (57.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A fenti meccsel egyidejűleg a szintén továbbjutott, második helyet megszerző német Schalke 04 az orosz fővárosi Lokomotiv Moszkva csapatát látta vendégül. A vendégcsapat csak akkor szerezhette meg a 3., Európa-ligát érő helyet, ha győzelmet aratott volna Gelsenkirchenben.

Úgy tűnt viszont, hogy gól sem esik a találkozón, végül a hosszabbítás során mégis született találat, de azt a hazaiak szerezték! Végig nagyon sok lehetősége volt a Schalke csapatának, amely a kétperces hosszabbítás első percében szerezte meg a vezetést, egyben a győzelmet, miután Schöpf vágta be a kipattanót (1-0)! Ez pedig egyben azt is jelentette tehát, hogy a moszkvai gárda zárt a csoport végén, míg a Galatasaray harmadikként végzett, így ott lehet az Európa-liga kieséses szakaszában.

Schalke 04 – Lokomotiv Moszkva • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Schöpf (90+1.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!


A D-csoport végeredménye