Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sorsoltak az Európa-ligában is! – Íme, az összes párosítás

Az UEFA a Bajnokok Ligája után az Európa-liga kapcsán is megtartotta aktuális sorsolását. Az európai szövetség meghívottjai a lehetőségekhez mérten a második számú sorozatban is remek párharcokat húztak ki.

A tizenkét csoportból továbbjutott két-két együttes mellett a BL-csoportfázisának nyolc darab harmadik helyezettje csatlakozott az El-mezőnyéhez, így kialakítva a tavaszi folytatásra egy harminckét csapatos mezőnyt. A sorsolás során a Bajnokok Ligájához hasonlóan itt sem kerülhettek össze egy nemzetből szereplő alakulatok.

Az El-rekord győztese, a Sevilla a vele hasonló erősségű Lazioval fog összecsapni. Kádár Tamás és a Dinamo Kijev a görög Olympiakosszal méri össze erejét. A Vidit búcsúztató Chelsea-t a jelek szerint végig kíséri a magyar klub: Eden Hazard-ék ellenfele az a Malmö lesz, amelyet még a Bajnokok Ligája selejtezőjében búcsúztatott a székesfehérvári együttes. Az Arsenal az előző évi csoportkörös ellenfelével találkozik, vagyis az idén a Vidi életét megkeserítő BATE-val. A londoniak akkor oda-vissza, 10-2-s gólkülönbséggel hagyták helyben a fehéroroszokat.

A legjobb 32 sorsolása így alakult: