Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: a listavezető legyőzésével kapaszkodik a River Plate – videóval

Az igazi ínyencek által közkedvelt argentin bajnokságban (Superliga) az elmúlt hétvégén több óriási rangadót is rendeztek, melyek után még jobban összesűrűsödött az egyébként sem sima tabella…

A 18. forduló legnagyobb rangadóján a Libertadores-kupa-győztes River Plate otthonában 2-0-ra le tudta győzni az éllovas Racing Club gárdáját két fővárosi csapat csörtéjén. A remek iramú mérkőzésen kétség sem férhetett a River győzelméhez, amely az első pillanattól kezdve nagyobb elánnal vetette bele magát a küzdelembe a listavezetőnél. A kolumbiai válogatott Juan Quintero éles szögből parádés szabadrúgás gólt lőtt, számtalan ajtó-ablak helyzet után pedig Borré öngólnak minősített megpattanó lövésével biztosították be a sikert a sorozatbeli harmadik győzelmükkel a hetedik helyre masírozó “Milliomosok”.

River Plate – Racing Club 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Quintero (31.), Donatti (50. – öngól) ill. –
Kiállítva:ill. A. Solari (82.)

 

Komoly lehetőség adódott a Boca Juniors előtt az éllovasra való közelebb zárkózáshoz, és ennek érdekében a “genovaiak” a januári szerzemény, Lisandro Lopez fejesével negyedóra alatt megszerezték a vezetést a Belgrano otthonában. A folytatásban azonban inkább a hazaiak álltak közelebb a találathoz, Andrada kapusnak többször bravúrt kellett bemutatni, az utolsó tíz percen belül azonban már ő is tehetetlen volt. Az egyenlítés után a finisben Pavon még a felső lécre tüzelt szabadrúgásból, de be kellett érnie a Bocának az egy ponttal, amellyel a harmadik helyen az első kettőt nem tudták jelentősen megközelíteni.

 

Eközben a Hernan Crespo vezette Banfield 2-0-s előnyből és 3-2-es hátrányból játszott 4-4-es döntetlent a Tigre csapata ellen. Ugyancsak ikszre végződött a Vélez Sarsfield és a Huracán rangadója az élmezőnyben (1-1), míg a rosarói derbyn nem született találat a Lionel Messi nevelőklubja, a Newell’s Old Boys és a Rosario Central rangadóján.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye