Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai pályán hozta a kötelezőt az AS Roma – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 24. fordulójának zárómeccsén az AS Roma csapata Nagy Ádám klubját, vagyis a Bologna együttesét látta vendégül. A találkozó esélyese a hazai fővárosi gárda volt, viszont meglepetésre a vendégek játszottak sokáig veszélyesebben, végül mégis hozni tudta a papírformát a római gárda!

Kolarov büntetője révén szerezte meg első gólját az AS Roma (forrás: twitter.com/OfficialAsRoma)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 24. fordulójának zárómeccsén a fővárosi AS Roma csapata Nagy Ádám klubját, a Bologna együttesét látta vendégül. A találkozó esélyese a hazai gárda volt. A vendégeknél Nagy Ádám a kispadon várta azt, hogy bevetésre kerüljön.

Már a 4. percben előnybe kerülhetett volna a római csapat, viszont Dzeko megpattanó lövése lelassult, így a labda a vendégek kapusáé, Skorupskié lett. A 8. percben villant a bolognai gárda is Soriano révén, akinek löketét Olsen hárította szögletre. A 14. percben ismét a túloldalon alakult ki lehetőség Dzeko előtt, ám a bosnyák újabb próbálkozása ismét megpattant egy védőn, és szögletet végezhettek el a rómaiak, mely után Manolas fejelhetett szabadon, azonban nem talált kaput. A 23. percben egy bolognai kontratámadás végén Soriano lőhetett, de próbálkozása nem talált kaput. A 36. percben ismét a Bologna veszélyeztetett, méghozzá a meccs addigi legnagyobb helyzete alakult ki, amikor egy beadást követően Santander fejjel készítette le a labdát Soriano számára, akinek közeli löketét hárítani tudta a hazaiak kapusa, Olsen! A 43. percben újból a Bologna állt közelebb a gólszerzéshez, ám előbb Poli élesen betekert labdáját kellett hárítania Olsennek, majd a kipattanót Edera küldte kapura, de azt is védeni tudta a svéd hálóőr! A félidő legvégén, a ráadás második percében Soriano újból villant, de ezúttal sem tudott betalálni, lövése ekkor pedig a felső lécen csattant! Így hiába volt sok helyzet a szünetig, az első játékrészben nem esett gól, melynek során meglepetésre a vendég Bologna együttese dominált!

A fordulást követően kevéssel, a 47. percben Edera találhatott volna be a hazai kapuba, azonban rosszul eltalált lövése után Olsené lett a labda. Majd a szünet után szintén nem kellett arra sokat várni, hogy megszülessen a találkozó első gólja! Az 55. percben Dzeko passza után El Shaarawy-val szemben szabálytalankodtak a vendégek tizenhatosán belül, így tizenegyest végezhetett el a Roma! Még ugyanabban a percben Kolarov állt a labda mögé, aki értékesítette is a büntetőt, így előnybe kerültek a Farkasok (1-0)! Két perccel a rómaiak vezetésének megszerzését követően egyenlíthetett volna a Bologna, azonban Poli lökete N’Zonzin megpattant, majd Olsen mentette szögletre ezt a lehetőséget! A vendégek szögletét követően viszont a rómaiak kontratámadást vezettek, melynek végén Zaniolo éles szögből lőtt kapura, ám Skorupski hárítani tudott. A 62. percben a Bologna Edera révén egyenlíthetett volna, ám a vendégek játékosának lökete elkerülte a hazaiak kapuját. Ráadásul a 73. percben tovább tudta növelni előnyét a római alakulat! Ekkor a hazaiak szögletét követően De Rossi csúsztatása után Fazio kapáslövése akadt be a vendégek kapujába (2-0)! A hajrában, a 82. percben Falcinelli járt közel a szépítő találat megszerzéséhez, azonban a Bologna játékosának lövése Olsen kapust találta el, így nem változott az állás. Viszont két perccel később igen, ugyanis a 84. percben összejött a Bologna részről a szépítés, amikor Sansone a szólóját követően vette be a hazaiak kapuját (2-1)! A végéig ezek után már nem született újabb gól, így hiába talált be a hajrában a Bologna, a három pontot, vagyis a győzelmet tehát az AS Roma csapata szerezte meg, amely ezzel hazai pályán tudta hozni a papírformát! Nagy Ádám nem került bevetésre a mérkőzésen, mely után a magyar játékos klubja továbbra is kieső zónában tanyázik, annak is az élen, a 18. helyen, míg az AS Roma csapata az 5. pozíciót foglalja el, egy ponttal lemaradva az előtte álló AC Milan együttesétől, és a mögötte álló Atalantát 3 ponttal megelőzve!

Serie A, 24. forduló
AS Roma – Bologna • 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Kolarov (55. – büntetőből), Fazio (73.), ill. Sansone (84.)