Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: négy közé jutott a Leipzig és a Hamburg is – videóval

A Német Kupa negyeddöntőinek első felét rendezték meg ma, így két elődöntős kiléte már nem kérdés. Bejutott a legjobb négy közé a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztó RB Leipzig, igaz, csak hosszabbítás után, valamint a története első másodosztályú idényét töltő Hamburger SV csapata is ott van az elődöntőben!

Werner révén került először előnybe az RB Leipzig (forrás: twitter.com/RBLeipzig_EN)

A Német Kupa negyeddöntőinek sora ma kora este két másodosztályú csapat szereplésével kezdődött meg, ugyanis a Paderborn vendége a Hamburg volt. A vendég kikötővárosiak a 17. percben kis híján előnybe kerültek, de Mangala lökete az oldalhálóban kötött ki. Az első félidő során a vendégek főként pontrúgásokból veszélyeztethettek, a 21. percben pedig Klement szabadrúgása épphogy fölé ment. Az első játékrész során nem született gól, hiába volt még lehetősége betalálni a 39. minutumban a vendégek részéről Lasoggának, akkor ugyanis a kapus mentett.

Lasogga (jobbra) volt a HSV nyerőembere (forrás: twitter.com/HSV)

A fordulást követően nem kellett túl sokat várni, és előnybe került a Hamburg, amikor egy szögletet követően Lasogga fejese landolt a hazai kapuban a meccs 54. percében (0-1). Lasogga viszont folytatta a gólgyártást a 68. minutumban, amikor ismételten bevette a Paderborn kapuját (0-2). Ezzel lényegében úgy tűnt, eldőlt a párharc, és így is lett, a lefújásig már újabb gól nem született, így a hamburgi gárda lett a Német Kupa első elődöntőse.

Német Kupa, negyeddöntő
Paderborn (II.) – Hamburger SV (II.) • 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Lasogga (54., 68.)


A mai második meccsen a Német Kupa negyeddöntői közül egy élvonalbeli párharcot is lebonyolítottak, amikor is a Gulácsi Péter és Willi Orban csapata, az RB Leipzig mindét magyarral a kezdőjében volt az FC Augsburg vendége. Az első félidő során a hazaiak voltak a veszélyesebbek kapura, ám mezőnyben valamelyest a lipcsei gárda volt a jobb, gólt viszont a szünetig nem jegyezhettünk fel.

A fordulást követően egy ideig továbbra sem esett gól, sőt lövésig sem jutottak a felek, majd a 74. percben vendég részről Haidara labdáját Werner juttatta a bajorok kapujába (0-1). Három perccel ezután Rani Khedira egyenlíthetett volna, azonban Gulácsi nagyot mentett. A második félidőben is veszélyesebb volt kapura az Augsburg, ám úgy tűnt így is, hogy a fordulást követően csak egyetlen lövésig jutott Leipzig lesz a második elődöntős. Ez viszont nem így lett, hiszen a meccs legvégén, a 94. percben egalizálni tudott a hazai csapat Alfred Finnbogasson révén, aki csereként lépett pályára (1-1). Ezzel eldőlt lényegében azonnal, hogy kétszer tizenöt perces ráadás következik, hiszen semmi nem dőlt el a rendes játékidőben.

A hosszabbítás első félidejében a vendégek voltak a dominánsabbak, akiknek 3-ból 2 próbálkozásuk kapura is ment, míg az Augsburg nem jutott lövésig, ám mezőnyben a hazaiak voltak jobbak, de a mutatók ellenére nem született gól. A térfélcserét követően egyszer eltalálta a kaput az Augsburg is, viszont mindkét csapat igyekezetének ellenére úgy tűnt, nem születik újabb gól már a tizenegyespárbajig. Ám jött az újabb drámai végjáték, hiszen már 120. percben túl tizenegyest kapott a vendég együttes! A büntetőt Halstenberg végezte el, aki betalált, ezzel pedig elődöntőbe jutatta csapatát (1-2). A meccset ugyan nem fújták le azonnal a lipcsei gól után, de már nem történt semmi érdemleges a végéig, így a papírformát hozták Gulácsiék, ám a vártnál talán jóval nehezebben.

FC Augsburg – RB Leipzig • 1-1 (0-0), h.u.: 1-2
Gólszerzők: Finnbogasson (90+4.), ill. Werner (74.), Halstenberg (120.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A Német Kupa negyeddöntőinek hátralévő programja

Szerda
18:30 • Bayern München – Heidenheim (II.) | ÉLŐ – SPORT 1
20:45 • Schalke 04 – Werder Bremen | ÉLŐ – SPORT 1