Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: elhunyt a Liverpool legendája, Tommy Smith!

Rendkívül szomorú hír látott napvilágot, ugyanis 74 esztendős korában elhunyt a Liverpool legendás angol hátvédje, Tommy Smith…

Elhunyt Tommy Smith, a Liverpool legendás hátvédje, akit kemény játékstílusa miatt úgy becéztek, hogy az “anfieldi vas”. Az egykori kiváló labdarúgónál 2014 októberében Alzheimer-kórt diagnosztizáltak, de az utóbbi esztendőkben Demenciával és más betegségekkel is küszködött. 

Tommy Smith 1960-1978-ig kisebb megszakítással a Liverpool kötelékébe tartozott. Mindössze 18 éves volt, amikor bemutatkozott az angol sztárcsapat legjobbjai között az 1962/1963-as szezonban. A következő esztendőkben aztán egyre több játéklehetőséget kapott, s idővel a Liverpool meghatározó alakja lett. A klub szerelését minden frontot egybe véve 639 mérkőzésen húzhatta fel magára. Smith a Pool tagjaként nyert többek között négy bajnoki címet, két FA-kupát, egy alkalommal BEK-et, kétszer pedig UEFA-kupát. Az Egyesült Államokban két alkalommal is megfordult karrierje során, utolsó állomáshelye pedig a Swansea City volt.