Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EZ IS MEGVAN! Portugália után Izlandot is legyőzte az U17-es válogatott

A portugálok elleni bravúrgyőzelem után második csoportmérkőzését is megnyerte a magyar U17-es labdarúgó-válogatott az írországi Európa-bajnokságon kedd délután.  Preisinger Sándor csapata ezzel a továbbjutás küszöbére lépett…

Már ma meglehet a biztos továbbjutás, amennyiben Oroszország nem tudja legyőzni Portugáliát. Ennél szebb és eredményesebb rajtot nem is képzelhettünk volna el az írországi kontinenstornán. A portugálok ellen győztes gólt jegyző MTK-tehetség Kosznovszky Márk ma az előkészítő szerepkörében tetszelgett, míg a vezető találatot a Honvédos Molnár Rajmund szerezte. A fordulás után Izland egyenlített, és nagyon úgy tűnt, hogy a két csapat megosztozik a pontokon. Mezőnyben kiegyenlített küzdelem zajlott szinte végig, ellenben több kísérletünk és kaput találó lövésünk volt mint ellenfelünknek. Végül az utolsó percben büntetőből találtunk be, a győztes gólt a Genkben futballozó Németh András jegyezte.

U17-es Eb, Csoportkör – 2. forduló
Izland – Magyarország 1:2 (0:1)
G: Molnár (31.), Németh (90. – büntető), ill. Ellertsson (48.)

Magyarország: Hegyi – Buna, Balogh, Horváth, László – Posztobányi – Zuigeber (Komáromi 77.), Kosznovszky (Ominger 77.), Kata, Major (Németh 60.) – Molnár (Szalay 77.)