Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valverde: “Úgy érzem magam, mint Steve McQueen!”

Az FC Barcelona trénere a legendás ‘A nagy szökés’ című film főszereplőjéhez hasonlította saját helyzetét, amikor a jövőjéről kérdezték.

(Kép. as.com)

Az 55 esztendős szakember barcelonai jövője a Liverpool elleni BL-fiaskót követően sokak szemében megkérdőjelezhetővé vált. Valverde ezen a ponton hozta fel a filmtörténet egyik klasszikus háborús filmjét, mondván, minél előbb szabadulnia kell ettől a gondolattól, valahogy úgy, ahogy a Steve McQueen tette azt a német fogolytáborból.

Valverde arról is beszélt, hogy érzi a klub támogatását. “Mr. Bartomeuval már beszéltünk, tudom, hogy támogat. Mindig is éreztem a klub részéről a támogatást, és ez most sincs másképp. Ha jön egy ilyen vereség egy klub életében, azt gondolom természetes, hogy máris a jövőt firtatják sokan.” – Idézik Valverde szavait a spanyol lapok.

“Olyan ez, mint ami Steve McQueen nel történt a filmben. minden egyes alkalommal amikor megkísérelt elszökni a fogolytáborból, rendre elkapták. Úgy érzem, engem is sokáig vissza fogna rántani, akárhányszor is szeretném elfelejteni a történteket.” – Folytatta a Barca trénere, aki igen eltökéltnek is tűnt a folytatást illetően.

“Elég erősnek érzem magam a folytatáshoz. Jól vagyok, meg akarom tenni előre azt a hiányzó lépést a csapattal. Nem szeretnék elbújni egy kő mögé sem. Az egyetlen probléma az, ahogyan elveszítettük a Liverpool elleni mérkőzést. Nem néztem vissza, hiszen miden egyes pillanatára emlékszem. Tudtuk, hogy az elején nem szabad gólt kapnunk, és erősnek kell mutatkoznunk. Erre gólt kaptunk, de aztán úgy gondolom, rendeztük a sorokat. A második félidőben az első két gól padlóra küldött bennünket. Megpróbáltunk felállni innen is, de aztán jött a negyedik, egészen abszurd találat. A Liverpool egy nagyszerű csapat, ettől függetlenül a felelősség a miénk, hiszen hatalmas mélységből hagytuk visszajönni őket, erre nincsenek szavak.”